Home » » Musim Pop Up Iklan...menyusahkan!!

Musim Pop Up Iklan...menyusahkan!!

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Friday, December 16, 2011

Aku memang tengah marah..dan sebenarnya dari semalam aku dah start marah..
Ini semua disebabkan pop up yang terkena kat aku.

Sekarang ni pun masih marah lagi...kekekek
Jom baca pop up yang menyesakkan jiwa blogger.... Dan saya rasa anda pun pernah kena...

Tempoh hari aku dah start ubah shout box aku ( dengar khabar kena bayar mula 1/1/2012) kepada MyShoutbox. Masalahnya bila aku klik pengunjung yang komen kat Myshoutbox keluar 2 tab sekali, iklan free website Nonpic ( lebih kurang macam tu) dan URL pengunjung. Benggang aku.
Lalu aku pun deleted My Shoutbox dan tukar kepada C.Box.

Banyak Kes.....
Ini lak satu hal lagi (tengah popular) , pop up iklan Churp Churp.
Bila klik ajer kat alamat URL orang itu  keluar iklan Churp Churp dan URL dia.
Ramai dah buat ini, emmm....kusut kepala aku.
Kalau sorang tak per ni, ini nak dekat 30% keseluruhan blogger yang aku BW ada buat benda ini..
Salah cara ni dik oiiii...kang tak pasal-pasal kena banned ngan Chrup Churp ...hehehehe

Iklan Churp Churp lagi.
Mamat ini buat entri Bagaimana Nak Increase Traffic.
Dalam entri dia kata, klik kat sini.
Bila aku klik keluar iklan Churp Churp...
Apa ler ...ni yang paling aku marah.
Aku datang nak baca post kau tetiba kau main-mainkan aku lak .

Tadi pagi aku sempat BW satu blog yang lawat blog aku, aku klik shoutbox dia, keluar iklan Surveypaid..

Aku mohon pada semua, jangan buat benda-benda ni kalau anda buat secara sengaja ler. Untuk mengaut keuntungan sekelip mata.
Sentiasa ingat tujuan anda berblogging,  manjana pendapatan adalah sebahagian dari blogging. Itu aku faham.
Tapi tujuan kita berblogging adalah untuk orang membaca blog kita kan....
Kalau kau orang dah tambah pop up ini , kau dah terpesong dari tujuan asal kau berblogging..

Bila orang dah rasa terganggu atau diperbodohkan oleh teknik ni ( maaf bahasa kasar), dia tak datang lagi. Anda akan hilang pengunjung...akhirnya.
Tapi aku nak tanya berapa RM ribu yang kau dapat buat benda ni yekkkk....

At least kalau kau dah gian sangat nak iklan, kau minta ler kawan-kawan kau tolong klik iklan kau masa bw. Tapi cara ini pun salah gak...hehhehe.Tapi aku ada buat gak...kekekeke.
Pergi kejar Alexa Rank dan kejar pagerank..... baru best!!!
Aku yakin mesti pendapatan akan mengejar anda nanti!!!!!!!!!!!!!!



Kes 1

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

7 comments:

Cik mama said...

saboo jerlaa En Hanif... :)

Hanif Idrus said...

Tak marah pun....hehehhehe.
sebenarnya kalau keluar pun saya klik tutup ajer ...iklan tu..
cuma dari segi etika blogging...tak baik..kekekek.

Hanif Idrus said...

Tak marah pun....hehehhehe.
sebenarnya kalau keluar pun saya klik tutup ajer ...iklan tu..
cuma dari segi etika blogging...tak baik..kekekek.

AciDFlynNWraitH said...

yeahh etika yang sangat tak bagus la

miloais milo said...

emm... pop-up advert ni kekadang memang annoying jugak le...

Cikgu Fikri said...

ta xpew...
fiq pun slalu kena..
dtg nk baca post dia..
bla klik, pergi ke churp2...

Anonymous said...

memang teruk. click nama kat shout box,alih2 churp2..trus close.jgn arap nak abiz loading kalau buat cara macam tuh.

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers