Hanif Idrus Setiausaha Sulit MIC Melaka - Hanif Bin Idrus

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Wednesday, August 29, 2012

Hanif Idrus Setiausaha Sulit MIC Melaka

hanifidrus
Salam satu blogger. Pertamanya saya ucapkan terima kasih atas kesudian rakan-rakan blogger menyertai segmen saya ini.
Ada yang saya sempat jemput dan ada yang say atak sempat jemput sertai segmen ini.
Rupanya buat segmen ini agak meletihkan juga yek..hehehehehe.
Kena follow up dan reply dan folllow, sebab tu ada beberapa rakan blogger saya terlepas pandang jemput sertai segmen ini..
Disin isaya menjemput anda semau sertai segmen pertama saya ini.
Syukur alhamdulilah ada sambutan yang menggalakkan..hahahaha

Jom kali ini cerita tentang politik lak...
Minggu lepas sibuk semua orang bercerita tentang Hari Raya Aidilfitri.
Minggu ini sure sibuk bercerita tentang Hari Kemerdekaan Malaysia Ke 55 Tahun...hehehhe.

Semalam aku lihat dalam bloglist aku, hampir 99% blogger telah kembali ke dunia sesawang. Komen blog aku dah kembali ke asal dan traffic pun dah macam biasa. So menandakan honeymoon raya dah habis...hahahahhaha.
But, MOOD hari raya still masih menebal lagi. Minggu ini memang aku dah target memalaskan badan waktu kerja. Kerja pun 4 hari sahaja sebab Jumaat ini dah cuti merdeka!!!
Bercerita tentang kemerdekaan ini, semalam aku terpaksa menjalankan salah satu tugas aku kat  iaitu sebagai Setiausaha Sulit MIC..
Itu panggilan rakan-rakan beri kepada aku...kekekkeke.

Apa nak buat boss aku Pengerusi MIC Cawangan Tangga Batu , Melaka. So pada malam hari kemerdekaan, cawangan MIC nak buat Majlis Sempena Kemerdekaan.
Macam biasa aku kena buat surat rasmi kepada Datuk-Datuk ADUN dan Parlimen.
Selain itu kena design kad jemputan kepada tetamu-tetamu jemputan yang lain...
Masa yang diberi ialah;
Boss aku kata" Hanif kalau boleh hari ini juga mahu siap, masa tak cukup"
Aku hanya menganggukkan kepala sahaja.
Aku memang dah faham sangat perangai boss aku ini, mesti last minit job suruh aku buat..huhuhuhu.

So semalam dengan tahap kemalasan  aku pun buat dengan tekun.Akhirnya siap semua kerja dalam masa 2 jam..hahahahahahahaha. Suka hati aku ...kekekeke

Jom join segmen saya "HanifIdrus Segmen Menerjah"

4 comments:

rafflesia said...

nanti balik rumah syieda joint . terima kasih sudi jemput syieda :)

Lelaki Ini said...

hahaha
sabar je la k!

Kesuma Angsana said...

nk join juga klau berkesempatan hehehe

Aiisyah Colourful said...

xkisahlah kerja last minit ataupun tidak, yang penting siap! hee~