HanifIdrus : Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam Satu Blogger untuk semua.
Semoga ceria dan senyum sedunia.
Ewahh!! hari ini kena happy kerana tak berapa lama lagi Hari Raya Aidilfitri akan menjelma.

Awal sangatkah aku mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua.
Rasanya memang sesuai dengan waktunya kan.
Kerana radio pun dah mula berkumandang lagu-lagu raya.
Kalau aku ucap Selamat Hari Raya dan post 2 hari sebelum raya mungkin  rakan-rakan blogger semua dah offline balik kampung.
Tak best rasanya...hahahahaha.
Dan aku hendak menjadi orang pertama mengucapkan secara rasmi kepada  semua rakan alam maya dan pembaca SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.!!!



Sudah tentu sekarang ini kebanyakan rakan-rakan tengah last minute  shopping..
Walau pun penyediaan awal telah dilakukan pasti ada sahaja yang tak  mencukupi...kekekeke.
Dan yang paling drastik sekali ialah membeli-belah malam raya kerana  ingin dapatkan harga runtuh!!
Selamat membeli-belah tapi jangan belanja berlebihan...

Manakala si ibu-ibu, kakak-kakak semua bertambah penat kerana aktiviti  membersihkan rumah telah bermula.
Sofa perlu dibersih dan karpet perlu ditepuk-tepuk membuang habuk yang  kadang-kadangkala bila ditepuk tersedak di hidung.Tingkap, kipas, kerusi semuanya perlu dilap.

Manakala si ayah-ayah, si abang-abang sibuk mengecat rumah, tapi rasanya  aktiviti ini telah pun selesai..
Cuma sekarang sibuk menjadi drebar meneman membeli belah barang  keperluan untuk memasak hari raya ini.

Si pencinta pula berdebar-debar di hati ingin menjenguk ke rumah bakal  mak mentua buat pertama kali.
Yang sudah melawat beberapa kali mungkin tidak terasa sangat tapi masih  lagi berdebar kerana pada masa itulah semua sanak saudara kekasih hati ada dirumah.
Di kepala sudah tersusun rapi ayat pemula kata dengan harapan menjerut  harapan sebagai menantu pilihan...hehehehehehe.

Manakala si adik-adik cilik pula sudah berkira-kira duit raya yang akan  mereka perolehi.
Mak Usu, Pak Ngah, Acik, Nenek , Datuk,,,semuanya akan menjadi mangsa kerakusan mereka.
Zaman sekarang nak berjalan raya dari satu rumah ke rumah lain sudah dah tak relevan.
Kalau tak pasal-pasal kena culik lak...
Yang tinggal bapa dan mak saudara sahaja...hemmmm..

Walau apa pun Hanif Idrus Blog ingin mengucapkan sekali lagi SELAMAT HARI RAYA.
Maaf zahir dan batin...
Maafkan kalau selama ini tersalah bahasa dan laku.

Bunyi macam aku nak cuti panjang ajer..tak..tak..esok aku tetap updated  blog...hahahhaha

33 comments

hohoho..awal bebenor..selamat hari raya hanif..
keke,tergolong dlm golongn budak2 kira duit raya..hahah..penting tu penting

Selamat hari raya aidilfitri.

Maaf zahir batin...



Daripada : santai leeza!!

selamat hari saya.

ala. zaman skrg raya makin suram
penuh dengan teknologi..
budak2 mane nak duit singgit..
sume nak cari duit 'penyu' taun ni

hehe

selamat hari raye.. jgn main emrcun.. nnt hilang jari... :D

selamat hari raya aidilfitri >_<

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

ala, cepatnye.hehe. kali ni nak cari jugak duit raya, kalau seringgit 2 mmg org xnak da..ahhaa

selamat hari raya. maaf zahir batin

ya ya tunggu malam raya baru nak shopping.. hehe

selamat hari raya maaf zahir batin..:)

ehem ~ slmt hari raya Hanif.. hehe
cik ana xde sopping hape pon lg..
nti la tggu sehari due nk raye
baru nk p tengok2.. hehe







slm kenai,
cik ana

Saya mohon maaf lahir bathin bila ada kata2 yang kurang pas di hati Hanif selama ini.

Selamat Hari Raya Idul Fitri, semoga silaturahmi kita tetap berlangsung

Selamat hari raya dan mohon sejuta keampunan

Assalamualaikum..wahhh entry dia mcm meriah sgt2 kat sana.Btw Fahz nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri buat Mr Hanif sekeluarga.Semoga hari yang mulia ini membawa sejuta manfaat kpd hanif.InsyaAllah..

Selamat hari raya, berhati2 di jln raya, biar lambat asalkan selamat!

salam..Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir & Batin sepjg berblogging ni..

disebabkan hari syieda demam. syieda nak ucapkan Selamat Hari Raya buat Abg Hanif dan keluarga. nanti makan lemang ketupat, makan lebih ye? untuk syieda sekali :) hehehe

Amboi, mood raya dah ON ni nampaknya.. Selamat berhari raya! Berhati2 di jalan raya! Selamat makan kuih raya! Baklah duit raya! Kekekeke..~~

pemilik roseskalerful.blogspot.com pun ingin mengucapkan selamat hari raya.. maaflah kalau ada komen2 yg membuatkan tuan blog ni terasa hati :-P

hihi. selamat hari raya maaf zahir batin gak! berhati2 lah tika di jalan raya pulang ke kampung. hee ^^

Salam.
Selamat hari raya juga.... :)

Salam...
eid mubarak!
raya ni blog gua pun cuti,kat kampung takde internet,wuuuuu!

Salam...
Lawatan dari saya www.apabilaazambercerita.blogspot.com
SELAMAT HARI RAYA..

salam sahabat...maaf kerana jarang sekali menjengah blog kamu di sini. jutaan terima kasih kerana sudi dan selalu datang bertandang ke blog belalang dan meninggalkan komen. belalang sangat2 menghargainya :)

Selamat hari raya Belalang ucapkan kepada hanif idrus sekeluarga. ampun dan maaf sekiranya ada melakukan apa2 kesilapan ya...

Perutusan Khas Selamat Hari Raya 2012