Header Ads

2 juta iPhone 5 ditempah dalam masa 24 jam

iphone
Dahsyat tak dahsyat IPhone 5 ini, oder gila-gila punya!!! Bukan 2000 unit dalam masa 24jam tapi 2jut aunit dalam masa 24 jam...
Bestkan kalau meniaga macam ini...huhuhuhuhuuhu

Apple Inc telah menerima dua juta tempahan dalam tempoh 24 jam untuk model iPhone 5 yang diperkenalkan 12 September lalu.

Ia tidak menjangka akan mendapat sambutan hangat daripada orang ramai, perkembangan yang menaikkan harga sahamnya.
Dalam kenyataan yang dikeluarkan oleh Apple, pratempahan yang diterima telah melebihi bekalan yang ada.

Namun ia akan sampai kepada pelanggan Jumaat seperti yang telah dirancang.

Kebanyakkanya tidak akan menerima iPhone 5 sehingga Oktober.
Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk produk Apple habis dijual pada hari pertama, namun kali ini, telah meningkat sekali ganda.

Apple akan melakukan penghantaran iPhone 5 sebelum 21 September di Amerika Syarikat (AS) dan beberapa pasaran utama Eropah seperti Perancis, Jerman, dan United Kingdom. Kemudian, telefon terbabit akan berada dalam pasaran di 22 negara pada 28 September
Entri berkaitan: i Phone 5 Spesifikasi

10 comments

eza miza said...

hehe.. depa takut ketinggalan.. tu yg beramai2 menempah..kikiki

:: Mrs.Eady :: said...

perrgfgghhh...tapi tak minat iphone la :)

LiNda said...

amboii..banyak gile tempahan, honestly linda xdela suke dgn iphone ni sebab phone ni x friendly user. Huhu. i love sony.

Lelaki Ini said...

wah...
nak jugak2!

MRS Rongoks said...

tak mampu T_T

Remy hazza said...

remy pengguna i-phone....
can nak tukar jugak lah....he3

shaiful zaidi said...

pilih Samsung drp Apple.

Irwan Syah@ Wak said...

diorang gila Iphone 5....wak pakai samsung jak....hehe..

Syamil Ramli said...

pakai nokia n79 jer

Terjah sini juga==>> CENSORED to be UNCENSORED

lynn kamarul said...

pasni klu kuar iphone6 comfirm gak macam goreng pisang panas.. hehe addict =)