Hanif Idrus Segmen Terjah Bakal Berakhir - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Hanif Idrus Segmen Terjah Bakal Berakhir

Tak lama Hanif Idrus Segmen Terjah akan berakhir dalam masa 10 hari lagi.
Dan kini senarai peserta adalah 110 blogger dan hanya satu tetiba remove blog dia no 33. Remove blog bukan remove segmen aku..hehehehehe.

Ramai yang mengadu penat nak blogwalking, tapi itulah asam garam dunia blogger yang tidak boleh lari dari blogwalking yang membebankan jika itu yang kita fikirkan itu...hehehhehe.

Malahan saya juga mendapat komen bahawa mereka yang telah blogwalking ke semua senarai peserta tapi tak ramai yang balas. Ini pun asam garam dunia blogger. Sebab tu kalau saya sertai sesuatu segmen saya target 30% dari keseluruhan senarai peserta. Jika Hanif Idrus Terjah ada 100 peserta dan jika anda dapat rakan 30 orang dan lebih , itu satu permulaan yang baik.
Sebagai contoh blogger kat bawah ini, minta maaf pada semua follower beliau tak dapat follow sebab line slow. Tapi pasti beliau akan follow mereka suatu hari nanti..
http://mysterius-putera.blogspot.com/2012/09/41-rakan-blogger-follow-blog-misteri.html

Selain itu ramai yang berpuas hati menyertai segmen ini dengan tambahan follower baru dan saya rasa ianya juga menyumbang jumlah komen di blog mereka secara tak langsung. Dan rata-rata jumlah komen dari entri segmen yang saya lihat setakat ini ialah 30 -60 komen.
Bawah ini entri dari blogger ini yang happy jumlah followernya bertambah
http://coretanhatikathy.blogspot.com/2012/09/41-follower.html

Ada juga saya lihat senarai pseserta langsung tiada komen, ini tandanya beliau langsung tak buka blog dia..hehehehhee. Saya kesan dalam 3 blogger seperti ini. Tapi saya yakin bila dia buka  blog dia nanti pasti dia akan membalas kunjungan blogger lain. Mungkin sibuk study atau terlalu banyak join segmen.

Yang paling ialah WORD VERIFICATION hampir zero kat senarai peserta. Pada mulanya punyalah ramai yang letak word verification..huhuhuhuh. Setiap kali saya updated jumlah peserta kalau saya jumpa, sudah pasti saya akan tegur punya.

Dan saya pasti semua sudah tahu terutama blogger baru kelecehan word verification semasa orang blogwalking ke blog anda. Cuma blogger terakhir 110 ajer blum buang word verification. Tak per baru join the group..hehehehe

Dan key point segmen ini ialah peserta Hanif Idrus Segmen Terjah memang best. Semuanya blogwalking dan siap beritahu dah blogwalking ke semua peserta...hahahahhaha.
Ini kita panggil blogger kental....kekekkeke.

Saya pun tak sabar-sabar nak habiskan segmen ini kerana jumlah peserta di luar jangkauan aku, Over target.!!!...hahahahahaha. Tinggal satu lagi janji review blog anda semua....Aku dah janji ngan Sue Pelik nak review blog dia. Sampai sekarang tak dapat, sori yek!!

Saya berharap semoga persahabatan yang dijalin disegmen ini terputus setakat menjadi follower atau difollow sahaja tetapi ia tetap berterusan hingga bila-bila....
Dan sekali lagi terima kasih kerana semua blogger yang sempoi dan santai memeriahkan segmen pertama kali saya ini.







17 comments:

Momo said...

untung aa... tapi syg saya tak dapat join..sebab saya ni kejap ade,kejap takde..t kalau join, takde mase nak bw... t korang,diaoorang marah saye pulak cakap saye sombong..haha..anyway..gudluck semua!!!:)

Sue PeLik said...

tak pa!take ur time! eceh. menyampah tengok aku speaking. mmg best banyak tambah follower salah satu sebab pun sebab awak duk selalu update ingatkan kita untuk blogwalking dan peserta dan brtambah. serius. apa lagi aku yang kenkadang nanyok neh. baca sini ada mention incik hanip!

http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/09/bersara-dari-join-contest.html

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baru tau ada segmen ni..sori..lately ni lily jarang BW & update..Insyallah..lepas ni akan sentiasa merajinkan diri.. :)

Wana Owen said...

thanks to cik hanif pasal wujudkan segmen ni.seriously saya punye blog makin ramai follower di sebabkan join segmen nih.x tipu punye. n almost every entry yg saya post,ada je yg komen.happy sangat!

Remy hazza said...

sayes remy ckp.....
segmen bro hanif memang membantu.... rasanya the highest comment entry remy so far.....
mekasih bro diatas usaha murni mu..... mungkin remy tak sempat nak BW kesemuanya...tapi sapa yg singgah kat blog remy......
insyaAllah..... akan remy pren together2......

DAIRI FARISHA said...

nk tambahkan trafik mesti rajin2 blogwalking kan..dan ape yang en.hanif beritahu semua betul!! dan tepat! hihi...

Intan Norhaida said...

follower sy pun dh bertambah 30+++...tq for making such a great segment..... ramai yg join kan???thaniah..

LiNda said...

thankz untuk segmen ni, alhamdulillah segmen ni berjaya menambhkn followers blog linda..tapi maaf linda msih x sempat nak singgah blog semua peserta, line internet slow + keje opis melambak

HanaNabihah said...

Salam. Hana datang balas kunjungan & follow. Eh? segmen? sempat lagi ke nak join? hoho

Syamil Ramli said...

disebabkan segmen ni jugak la aku dh jadi pengomel tegar kat blog bro hanif..

Terjah sini ==>> Bertuahnya Perempuan Original

Miss Purple Ungu said...

tak taw la sempat x miss purple nak join segmen ni huhu

eza miza said...

wahh.. dah nak berakhir ke?? sekejap plak masa berlalu... cewahhh... hehehe.. eza blum sempat bw dari 101-110.. sibuk dgn program sekolah lak.. mungkin lepas ni eza akan bw... dah nampak bilangan follower semakin bertambah... best...

Haryati Faizal said...

tak sempat nak BW kat semua blog tu, mana yg sempat je...InsyaAllah nanti akan berkunjung jg...

wantie said...

suka blog ni. terang kemas & loading pun cepat.

follow kamu dah.

rAIHan said...

baru sempat blogwalking separuh list je..

vidalsisah said...

Memang menjadik la segmen hanif kali neh. xsia2 join, akak puas hati sgt. tp satu la... nk mintak maap pd sume, sebab akhir2 ni sibuk sgt xleh nk bw sokmo. then bila free jer line pulak yg slow.

Irwan Syah@ Wak said...

thanks atas segmen bro.... tambah follower wak meningkat.... bg yg follow blog wak....bila free nti wak bw.....
bro hanif....buat lagi segmen cam ni....best....