Kaki Wayang: Dredd - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Kaki Wayang: Dredd

hanifidrus
Filem terbaru yang baru ditayang. Sequence dari filem lakunan Slyvestor Stallone filem Judge Dredd.. Ingatkan?
Sekarang ni banyak filem omputih  18sx ke atas. Baguslah kerana filem ganas-ganas ni tak sesuai untuk budak sekolah.
Ranking 4/5 aku boleh kasi untuk keganasannya. Kalau dari segi nilai lain tak der kot...hehehe.
Ceritanya agak mudah iaitu Judge Dredd dan pelatihnya telah dikurung dalam satu bangunan setinggi 200 tingkat oleh kumpulan jahat iaitu Mama group. Nama tak komersial..hehehe.
Mereka dikurung disebabkan mereka telah menahan orang kanan Mama yang ketahui operasi dadah mereka.
So setelah dikurung bermulalah peperangan  Judge Dredd dengan Mama group dari tingkat 1 hingga tingkat 200.
Terdapat juga Judge yang jahat diupah oleh Mama membunuh Dredd.
Penggunaan senjata yang dahsyat serta pergaduhan yang ganas. Boleh tahan juga.
Bulan ini aju asik tgk cita gaduh ajer....huhuu.
Tak baik untuk minda suci aku ni.
Sejak raya tgk Sam, The expandables 2, Resident Evil, cita ni dan Bait(aku blum review)
Lepas ni nak tgk cita hantu ler...kekeke.

8 comments:

Lelaki Ini said...

wah, nak tengok lah nanti!

Mira Adzlia said...

cm ganas je nih..xmo la tgk..hihi

Momo said...

baru nak tengok resident evil..haha

Remy hazza said...

wah.... crita ganas nie.....
lepas nie bro kena layan crita melayu pulak.... ganas2 manja....

Masz Sidek said...

kalau cerita mcm ni boleh pula syg tengok...hehehe... kalau kisah haiwan2 buas memang tak tahan nak tengok...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Susah nk cari cerita yg ada nilai!!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Ehh mksud leeza crita ganas yg ada nilai.

Che Rosliza Che mat said...

minat dengan hero tue....hubby cr suka layan citer ganas2 nie...