Header Ads

Kaki Wayang: Resident Evil Retribution

hanifidrus
Kali ini nak cerita tentang wayang pula. Tempoh hari aku tengok cerita Resident Evil Retribution.
Kalau nak diceritakan ini siri kelima cerita terbaru  yag diambil dari permainan video game terkenal ini.

Disebabkan aku dah tengok keempat-empat filem maka suka tak suka aku terpaksa tengok juga..hehehhe
Kat bawah ini adalah sejarah filem ini , mana ler tahu kalau kau orang berminat :
1 Resident Evil (2002)
2 Resident Evil: Apocalypse (2004)
3 Resident Evil: Extinction (2007)
4 Resident Evil: Afterlife (2010)
5 Resident Evil: Retribution (2012)

Awal-awal dari aku kasi ranking 4/5 kepada filem ini. Kerana kegansan filem ini...hehehehe.
Yang boleh tengok pun hanya 18 tahun ke atas, so kau tahu-tahu ajerlah.

Filemini berkisar pasal Project Alice ler...yang kena tangkap dalam satu fasiliti dan berusaha melarikan diri dari fasiliti tersebut.
Ia dibantu oleh boss Umbrella yang kini terpaksa melawan Umbrella yang dikawal oleh komputer...Padan muka dia..
Dari situlah bermulanya aksi melarikan diri serta kemunculan pelbagai makhluk virus yang macam-macam saiz.
Aku sepanjang menonton filem ini hanya mampu melihat wife aku ternganga dan melopong melihat aksi-aksi filem ini. Kalau ada suka lihat filem aksi ...inilah filemnya.
Selamat menonton!!

Watak utama filem ini Milla Jovovich aku tengok badan dia dah tak mantap lagi. Nampak sangat dia dah tua. Dalam filem sebegini kau kena pakai baju ketat kan..disebabkan dia ini pelakon asal filem ini aku dapat lihat perbezaan ketara aksi dia yang kurang. Kalau aku cakap apa perbezaan dia , nanti kau orang ingat aku ni sex maniac lak...hahhahahaha.

Manakala seorang pompuan lagi Jill Valentine ( terlibat filem 2004 dan 2010)  lakonan Sienna Guillory pula aku lihat lembik sikit, terutama bab dia beraksi pegang senjata nampak sangat macam pelakon wanita Malaysia...statik..hehehehe. Body pun aku lihat dah out jugak...hehehheehe.

Pendek kata heroin filem cerita ini semua dah tua-tua...hahahahhaha
Walau apa-pun filem ini dari segi aksi memang best...

11 comments

Mira Adzlia said...

xpnah tgk cite nih.....hahaha

Momo said...

tak tengok lagi the latest resident evil..download je la..haha

Syamil Ramli said...

tuan, nape ulasan byk pasal body pelakon nih? hehehe..cadangkan pd produser utk tukor pelakon..amek neelofa ke, anzalna ke..hehehehe

Terjah sini ==>> Bertuahnya Perempuan Original

Kiko Chris said...

haha...lawaklah.tonton cerita tu, nak perhatikan badan heroin tu je ke? :DD

Sue PeLik said...

huhuhuhu citer tembak3!!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Bg leeza mghambarkan... Mendukakan.

Syazlina Khairuddin said...

Baru tgk muvi nie sabtu lepas..erm x bes siket sbb cepat sgt habis nye..wah kte same la pminat cte nie dari mula..tp sy x de la teliti sgt menelek smpai tgk body diorang =p

Intan Norhaida said...

dh lama bersara dr tgkwayang...sejak dh kahwin ni...heheh..

Hanif Idrus said...

Itu ajer yang boleh ditonton cerita ini....hahahahhaha.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Macam best ni..suka juga tgk filem2 aksi ni..

Remy hazza said...

suka dgr tang part heroin dah tua tu... memang pun..... dah kedut pun mau tayang body lagi.....he3