Header Ads

Mana Best Kerja Atau Belajar?

hanifidrus
Minggu ini memang terasa penat betul ler. Idea kat kepala memang melambak-lambak tapi nak menulis kepala dah letih...
Penat melayan Jepun-jepun aku ni, time aku speaking english dengan dia, teranguk-angguk macam paham. Lepas tu tanya aku balik.
Kang aku cakap bahasa Jawa padan muka kau...hehehehehe.
Sesiapa yang ada pengalaman kerja dalam bidang perindustrian dan menyelia production mungkin tahu betapa penatnya kerja dia orang ni.
Penat badan dan sakit kepala!!!
Nak jaga orang yang macam-macam peel, Nak jaga output yang tak pernah memuaskan hati boss-boss..hehehehe.
Nak jaga efficiency, productivity, downtime, delivery rasa nak meletup kepala ini. Dan kalau ada customer audit  nak kena layan dan kalau ada claim customer kena buat countermeasure action.

Kalau tak der problem, melepak ler. Tapi mana mungkin production tak der problem, tiap-tiap hari ada masalah...hahahahhaa.
Lepas tu macam-macam data nak kena key-in di komputer  dan paling sadis kena adjust sikit data supaya nampak cantik..kekekekeke.
Biasalah kerja tak boleh lurus sangat.hahahha.

Dan minggu ini ada tambahan kerja disebabkan model yang kami jalan tak der profit ...kena check lagi!!

Kalau boleh ler aku rasa macam nak pusing balik time masa study kat Universiti dulu.
No tension , no responsibility ( reponsibility kena belajar ajer)..duit ajer tak cukup...heheheheh
Itulah happiest life aku masa belajar...serius..

Tapi hidup harus diteruskan, tanggungjawab harus digalas. Itu yang membuat kita semakin matang.
Atas sebab-sebab diatas ler minggu ni terasa blogwalking pun semput-semput..hehehehhe.

So kepada anda semua yang masih belajar, usaha kuat-kuat yek.
Gunakan masa belajar dengan sebaik-baiknya, sebab inilah life remaja yang terbaik untuk anda..

Kalau dah mula kerjaya semuanya berbeza, politik kerja dan tekanan kerja sebagai junior kerjaya, akan menyemputkan anda...kekekeke
Aku sebenarnya minggu ini ajer sibuk, sebenarnya kalau nak di ikutkan sangat tak pun sibuk.
Sebab aku sibuk minggu ini ler, aku buat entri macam kerja aku ni terlampau banyak..hahahhha.

Walau bagaimana pun aku rasa aku dah menjawab persoalan di atas.
Belajar lagi best!!!
 Segmen Hanif Idrus Terjah peserta kini 121 orang. JOm terjah...Dah nak habis dah segmen  ni


17 comments

yana halim said...

Dua2 best kalau ada duit dan masa. hehe...

nur azian said...

sy rasa la kan,
skg nih kan yg blaja sibuk nak keje,
tapi yg keje sibuk nak blaja balik..

tak tahu antara dua >_<

rAIHan said...

dua2 best. haha. tamak betul..XD

hainom OKje said...

OKje tau sebab apa belajar lagi best..... selain daripada sebab-sebab di atas... boleh dating kat library kan...he..he...

Apa pun OKje rasa setiap zaman tu ada best dan tak bestnya.... macam sekarang, bila dh keja.... tak bestnya bila kena melayan masaalah keje...yang bestnya ...dapat beli Smart Phone... tak gitu? he..he..

Mira Adzlia said...

huhu...time blaja mmg best..tp xde la bduit sgt..tp dak2 skang, yg msh sek lg kaya dr kite..kot..hihi

Teacher Basariah said...

memang belajar lagi best..duit tgg mak ayah n ptptpu sponsor...haha

Cikgu Ma said...

dua2 seronok...time belajar adalah masa kita melatih diri mengenal kehidupan..time keje masa kita mengurus kehidupan..

Wana Owen said...

hehhee..saya selalu bergaduh ngan production team.pasal production team selalu nak tolak masalah je kat saya bila barang reject.,=)

btw..memang zaman belajar paling best!sesape yg kata belajar tu tak best,hangpa tunggu la bila dah start kerja. sebulan kerja je dah meroyan nak pusing ke zaman belajar semula!

Remy hazza said...

belajar... tak dapat duit...
kerja dapat duit.....
so remy pilih kerja..... sebab dlm pekerjaan pun kita masih dalam proses pembelajaran.....kan

Ayesha Ramlee said...

belajar lagi best

jayjayz Mint said...

dua-dua best ^^ Tapi........ Dua-dua juga stress... hahaha.. kan??

Momo said...

suke belajar lagi dari kerja..sebab bila dah kerja ada banyak tanggunjawab..tapi sekarang saye kene kerja..jadi kene lupakan dulu nak sambung belajar..:)

Raudzah Zahari said...

Time belajar lah best...tak yah pening-pening kepala except dekat nak exam ajelah..and every semester break boleh jalan...semuanya sponsored...

Ash Give said...

aku gak.. andai dapat ku undur masa.. aku nak jadi pelajar selalu huhu..

Joanna Yunus said...

kalau dulu masa belajar macam nak kerja tapi kalau tanya sekarang.,... macam nak forever jadi pelajar lagi pun banyakkan sangat janji ditepati ni hehehehe

baby comel said...

time belajar dulu xsabar nk kerja nak pegang duit. dah bekerja ni alahai, rasa nk kembali zaman belajar, zaman sekolah dulu.. hehe, biasa la kita ni kan :)

Che Rosliza Che mat said...

time belajarlah best...tak payah fikir nak cari duit kikiki