Barangan jualan online mesti ada logo PUIM !!! - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Barangan jualan online mesti ada logo PUIM !!!


hanifidrus
Pengguna yang ingin membeli-belah secara online dinasihatkan supaya melakukan pembelian melalui laman web yang mempunyai logo Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) bagi mengelak sebarang penipuan atau kerugian.
Presiden PUIM, Mohd. Azrul Mohd. Nor berkata, nombor siri dan logo PUIM merupakan bukti bahawa status seseorang usahawan internet telah disahkan oleh pihak persatuan di mana hak pengguna dapat dilindungi.

So pemilik-pemilik blogshop apalagi dafter ler dengan PUIM ni kalau nak sales naik...ehhehhehe

8 comments:

Cik mama said...

A'ahkan mlm tadi terbaca.. so kna daftarlaa dulu.. cettt

shaiful zaidi said...

langkah win win situation ni...

Norain Ujang said...

Follow kembali....

Yana Aina said...

kene alert lps nie

Ikhwan Suhaimi said...

Bagus, jaminan pengshopping lebih terjamin

Remy hazza said...

elok jugak...at least ada satu badan yg memantau...takde ler asyik kena tipu nanti...beli barang tak sampai2.....he3

Che Rosliza Che mat said...

memang dah tahu....pasal isu nie...

Mrs Velentine said...

lepas ni tak takut dh nak beli online