Header Ads

CPUV Nuffnang - Windows 8

hanifidrus
Salam Satu Blogger. Kali ini dapat lagi CPUV Nuffnang , kali ini dari Windows 8. Satu aplikasi dari Microsoft menggantikan Window 7.

Terima kasih kepada pihak Nuffnang dan pengiklan yang memberi peluang sekali lagi kepada Hanif Idrus Blog.Aku ambil peluang disini untuk menerangkan kelebihan Window 8.

Secara umumnya, sistem pengoperasian Windows 8 mempunyai kelebihan yang ketara berbanding Windows 7 adalah dari segi aplikasi pengurusan perkakasan-perkakasan komputer oleh sistem pengoperasian

a) Windows 8 mempunyai proses but komputer dengan cara yang lebih cepat, cekap dan selamat.
b) Aplikasi Task Manager juga diperbaharui untuk penggunaan yang lebih cekap dan pantas.
c) Penggunaan multi-monitor bagi komputer yang lebih cekap, fleksibel dan informatif berbanding sistem pengoperasian Windows 7 dan sebelumnya. ggunaan aplikasi SMB3 yang ditingkatkan.
d) Aplikasi SMB3 akan mempercepatkan proses pemindahan fail yang dienkripsi dan mempercepatkan proses enkripsi itu sendiri.
e) Penggunaan aplikasi pemayaan, Hyper-V pada komputer peribadi dapat dijalankan dengan lebih baik
f) Penggunaan aplikasi Windows To Go untuk mencapai sistem Windows 8 di mana-mana oleh mana-mana peralatan yang dibenarkan seperti melalui pemacu USB dalam sistem Windows 7 dan sebagainya

Walau apapun saya difahamkan Windows 8 ini lebih mesra dengan Android dan Tablet tapi kurang mesra dengan Desktop.
Aku rasa macam serius ajer entri aku ini kan ?




17 comments

shaiful zaidi said...

Tahniah!

:: Mrs.Eady :: said...

tahniah!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahniah..ramai yg dapat BE ni...
& Thanx for the info..^^

baby comel said...

lebih mesra android & tablet??

miz ruha said...

dapat lagi... rezeki~~

wantie said...

wah.. untungnya. saya ni menunggu CPUV tak kunjung tiba. huhuhu

Nor Zilla Sensei said...

bestnye..tahniah ye..share cikit.ehhehe

shahdiana said...

bagus info ni walaupun banyak yang kurang faham...

Syamil Ramli said...

aku ibarat menunggu kucing bertanduk nk dpt cpuv nih..

fatin amalina husna said...

Alhamdulillah..syoknyaa..=)

hari2 cek nuff..bila nk dpt cpuv lg ntah..huhu..

♥ Nana BamBam ♥ said...

untungler..huhuh

kay_are said...

memang lagi canggih nampaknye window 8 ni.. tapi belum terpikir nak upgrade lagi.. huu

tirahzairi said...

wahhh.....hebat!

aynora nur said...

sibuk nak ucap tahniah jugak, tgk follower pun dah dkt 1000...buat segmen lagi ke?

Che Rosliza Che mat said...

Tahniah...cr belum lagi..

Cinta hazanis said...

untung la dia.huhu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Tahniah.