Kasihan Safee Sali - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Kasihan Safee Sali

Salam Satu Blogger, hari  ini nak cerita tentang bolasepak Malaysia yang spesifik tentang Safee Sali yang tidak dibenarkan mewakili Malaysia atas sebab majikan beliau Pelita Jaya yang bernaung di bawah  Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (PPSI) diganting oleh FIFA.

Kasihan Safee Sali tentang beliau tidak boleh bermain di Piala Suzuki nanti. Tapi aku rasa satu Malaysia pun dah tahu, masa beliau sain kontrak dengan Pelita Jaya kemelut PPSI dah pun bertiup kencang beliau dah faham dan tahu kesannya pada beliau nanti.

Mungkin pengaruh gaji dan uang pada masa itu menyebabkan beliau tidak memperdulikan sangat kemelut PPSI ketika itu. Dan kini menyesal dan resah kerana tidak dapat bermain di Piala Suzuki nanti.
Entah!! Nak kasihan sangat kat beliau pun tak ler juga sebab dia dah tahu awal-awal...emmm
Itu pendapat aku ler...

Kalau aku ditempat Safee ketika itu pun pasti akan sain kontrak juta-juta tu..hehehehe.
Dan kini Safee Sali akan berjuang bermat-matian untuk mendapatkan tempat di Piala Suzuki tu.
Lawan macam mana, FIFA dah buat keputusan. Dan bukan kau sahaja yang mendapat tempias tetapi pemain-pemain Indonesia yang akan main Piala Suzuki juga nanti.

Good luck Safee dan aku dengar juga bahawa pemilik Pelita Jaya yang juga tuan punya kelab bola di Australia nak transfer Safee ke sana agar beliau boleh bermain di Piala Suzuki nanti.

Walau apa pun kita semua doakan agar Malaysia dapat memperolehi Safee kembali beraksi di perlawanan penting ini. Bukan kerana Safee tapi demi maruah bolasepak Malaysia. Kerana skillnya!!!




20 comments:

hainom OKje said...

Apa nak kesiannya... dah kaya tu... yang kurang kaya ?...kite... hee..he...

dayteenlea said...

dia dah boleh main dah.he

:: Mrs.Eady :: said...

mcm mcm hal!

:: Mrs.Eady :: said...

err..templete baru!

Nor Zilla Sensei said...

nak buat macm mane, masuk mulut naga keluar mulut buaya..ye dak?hehe

eza miza said...

wajah baru

cHeRyNa PiReS said...

Ntahlah. Sekarang pemain bola hidup macam artis, kadang2 terfikir juga...kalau patriot mungkin mereka lebih arif pasal kesan2 nieh semua.

Tp, bukankah kos hidup makin tinggi. Nak patriot sangat pon anak bini kena jaga.

So, mana?

Remy hazza said...

mangsa keadaan.... semoga safee dapat beraksi nanti

KorN said...

yang pasti guna lah safi rania... eh termelalut pulak... ni haa, blog berwajah baru lagi ye abg hanif...

Azlan Strider said...

betul tu..dia tau risiko yang diambil ketika dia sign dulu tapi team malaysia tak seharusnya jadikan ini sebagai satu penghalang untuk kita merangkul kejuaraan piala suzuki nanti..hehehe

Regards,
-Strider-

wantie said...

ya.. kiranya aku doakan yang baik baik aje. Aku suka bangat sama sasa. malang sekali sik, ngak ada adik yg perawan.. mau aja aku jadi kakeknya.

hahaha.... tetiba terslanga indon. moga segala kemelut segera di selesaikan.

Intan Norhaida said...

x penah amik tau pun pasal bola2 ni.... xpela...dia dah kayo kt indon....huhu

Momo said...

ehh dah lame tak singgah sini..bertukar wajah sudaa... tak heran ngan safee ni..agak anti dgn footballer..haha

Haryati Faizal said...

wah...tuka baju baru yee...
tp yati suke kaler merah yg lama tu, terang...

kesian2 jugak...

Irwan Syah@ Wak said...

mmg dah agak time safee sign kontrak.(isu PPSI)...tp tu keputusan dia....
kna terima apa pun keadaan....apapun moga Safee suksess dan beraksi utk negara.....

Aiisyah Colourful said...

go go Malaysia!

Syamil Ramli said...

men la blk kat malaysia nih..

boni kacak said...

harap2 benda ni boleh selesai sebelum bermulanya piala suzuki.

Harun Ar said...

Safee Sali terjebak dengan kemelut PSSI

Che Rosliza Che mat said...

tak ada rezeki kot nak beraksi kat piala suzuki...