Header Ads

Segmen Miz Ruha | Lesen

Nak join ler ..macam best ajer ni..
Tuan blog datang sini komen tapi tak ajak pun yerrrr......hihihihii.
Tapi tak per aku memang nak join ni....sebab best gak join segmen pasal lesen..
Nak join jom KLIK SINI

Cerita pasal lesen ini aku teringat masa aku belajar kat USM Penang dulu. Aku ada motor jenis Yamaha 100 Sport. So malam tu aku ajak member Sabah aku namanya Hamidey keluar ikut aku jap. Keluar mana aku pun tak tahu ler,...
Masa nak keluar tu, tiba-tiba ada roadblock kat Sungai Dua. Aku selamba ajer gentikan motor aku . Mamat polis tu minta lesen motor, aku pun seluk poket belakang. Rupa-rupanya dompet aku tertinggal, ahhh!!! sudah. Kecoh jap aku.
Mamat polis tanya aku ni mahasiswa ker sebab kat motor aku ada tampal stiker USM. Aku kata ya..bang.
Dia tanya lagi aku ada lesen ker..Aku kata aku ada tapi tertinggal dan aku bersumpah aku tak bohong.
Lalu bermulalah cadangan bodoh aku ni...
Aku berkata" Bang, apa kata kalau saya letak kawan saya kat sini, saya pergi ambil lesen motor saya"
Aku kata lagi" Takkan saya nak lari bang, saya letak kawan saya ini sebab saya cakap benar ini"
Polis tu kata " Dah lah...boleh jalan, lain kali bawa lesen tu. Ini amaran terakhir"
Itulah peristiwa pasal lesen yang aku ingat sampai bila-bila sebabnya aku kena maki ngan member aku sampai hangus sebab nak tinggalkan dia kat sana..hehehehehhe.
Sorry Midey...aku tak sengaja....ahaks..
Bestnya masa jadi mahasiswa..rindu tetiba pula...issskkkk..

26 comments

Che Rosliza Che mat said...

selamat bersegmen...

hainom OKje said...

Ala-ala...rindu nak dating kat library lah tu...heeee

iTU AKHiL said...

ahahahhaha...tergelak sorg2 baca kisah bro.
alahai kesian kawan bro tu dijadikn cagaran.

Novelgurl said...

haha.gadaikan kawan nmeny tu.

teratai said...

Tersenyum baca...mahunya member x marah nak jadikan dia cagaran!hehehe...

miz ruha said...

haha! bukan tak nak jemput.. tapi tak teringat pun nak jemput.. :)

hahaha... lawak sungguh...:D :D
of cos la kena marah... sampai hati nak tinggal kawan kat situ...

thanks join.. ^_^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa so cute.... like like.

GreenSejukhati said...

hai , join dari segmen yg sama..

http://twentydotnine.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-l-lesen.html

dah follow awk , kalau sudi follow sy jgak ye

Remy hazza said...

kasihan kat kawan tu....... jadi sandaran.... he3..tapi zamn jadi student memang best!!!!

Cik Atynn Bieyah said...

haha, kesian kawan jadi cagaran. nasib baik polis tu berbaik hati. Kalau tak abis kawan Hanif tu. haha. anyway sy dari segmen yang sama ^_^

http://atinbiah.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Nick Nashram said...

pernah kena jugak saman ngan polis ni sebab pinjam motor kawan yg takde letak P..bodek2 dapat la kurang jadi rm 30..mujur tak kena potong 10 mata..hahah

eza miza said...

haha... pecah perut eza gelak... naya ja kawan tu...mujuq tak kena tinggai... kikiki...memang betul2 kenangan indah

Sue PeLik said...

selamat bersegmen!! unik betoi segmen neh huhuhuhu

Yana Aina said...

mesti muka kwn tue kelat jerk kn .. senyum jerk sbb nk cover awk.. tp dlm hati ... kikiki

dr segmen sama .. DONE follow

jom ^^

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

MRie RNie said...

AsSalam...den pon join segmen ni juga..hehehe

Nor Salmi said...

Hahaha... Gelak sorang2 baca entry ni.. Ada ke patut.. Kalau akak, bukan setakat maki, mahu kena hampuk kepala dgn topi keledar..

Anisa Anuar said...

uihhh kawan sbg 'tebusan' hehehhe...nasib baik lepas...cerita yg best..

teratai said...

Jom baca pengalaman kak pula...

http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruhalesen.html

nsyamMie said...

feel free baca mi punya pulak ! :)
http://nsyammie.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

eyza fye said...

klakar la.. ketawa2 ny.. xpe idea yg bernas ny.. tinggalkan membe semata-mata nak amik lesen

dari segmen yg same jgk
http://eyzafye.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Cik Zaniff said...

cuak membe tu ye..hihi..nasib polis 2 baik !..
done follow..:)

http://cikzaniff.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

kate na said...

gara2 lesen kawan tergadai..ahak..hanif2...

PotiaCasaDelarossa said...

kesian kat member tu ekekekek...
dtg dari segmen yg sama http://www.silenceblogz.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Mk Syahir said...

hahaha tak pasal2 nak tinggal member kat situ kan :p

aniway, wa join jugak..tapi xpost lagi :)

selamat berkenalan :)

Mimie Najib said...

hehe..kesian nya kawan jadi taruhan..nasib la xkena tinggal.. :)

kay_are said...

dah sehabis inosen r tu kan sampai sanggup tinggal kawan semata mata nak amek lesen.. lawak2