Teringat Kenangan Manis di USM

USM
The Geng Camping
Tadi terbaca satu blog tentang blogger ini kenangannya di universiti. Aku pun secara tiba-tiba tersenyum sendiri terkenang gelagat nakal aku dulu.
Dulu masa kau U dulu aku ada moto. Asik makan plug ajer. Coil buat hal. Tiap2 minggu nak beli plug mana boleh tahan. Mlm2 ajak member, pi parking moto kat belakang Desa Harapan curi plug..hihihihi. Member aku rikki kawasan dan aku tukang cabut plug...haha.
Pasal moto juga. Cuti semester cakap ngan member pinjam moto nak pi Taiping tapi bawa moto dia sampai ke Melaka..huhuhuhu.
Hantau moto dia balik dengan keretapi ke Butterworth.
Bulan posa...nak makan free ajer. Tiap2 hari pergi masjid makan nasi lambak kat dulang. Memang best suasana posa kat situ..
Tiap kali nak peksa..jumpa kawan pompuan bff pinjam copy nota dia orang. Sebab selalu ponteng kelas. Tapi tutorial wajib pergi...cuma kuliah selalu terlajak ajer...kikikiki.
Pernah gaduh ngan member pasal maggi mee. Biasalah semester pertama duit tarak, pinjaman blum approved. Beli maggi lima bungkus berebut satu maggi ekstra. Hahaha.
Teringat kawan baik aku yg terdiri 5 lelaki 7 pompuan....jalan2 naik bas ke Pulau Pangkor dari Penang. Memang lawak kononnya nak camping tepi laut tapi kena ujan lebat...krem satu badan..ahakkss..
Main game Red Alert pinjam komputer kawan dari pukul 10pm sampai 6am.. Member bangun dari tidur kami masih lagi main game.....
Sepanjang 4 tahun aku kat U ni....mcm2 aku buat. Kena tahan ngan pak guard Road tax moto mati sampai masuk mahkamah USM. Kena denda RM25...kikikiki.
Tapi paling best bff atau geng jahat aku...Si Midey, Azami, Nash, Amir, Zall, Norehan, Rabuna, Zila, .. .ahh..lupa ler..
Sabah,Sarawak,Nogori,Johor,Perak.....semua ada... Aku rindu kau orang semua.
Kini semua dah beranak pinak dah....hehehe.
Kau orang pula...apa pengalaman terbaik kau?

22 comments

betul tu bro!!!!
remy masih terkenang saat2 zaman student dulu...... full of fun, scary, tacing dan bad luck.....
paling teruk... remy pernah jln kaki dari kg dato harun PJ ke Uitm shah alam
..... tengah malam pulak tu....hu3

Zmn belajar? Sape xleh lupa kn..huhu. Dlu bljr dgn geng2 budak laki. Mmg gamble sbb tpksa bersaing angkt enjin. Haha. Malu nk ingt blk kisah lama :)

tragedi yg swit klau dikenang balik..penah moto habes minyak tgh2 highway.time tu ape pon xde kecuali buah mempelam dalam raga moto..kahkah

Semua pun pengalaman yg best time kt uni dulu.x da 1 pun yg pahit.kalo boleh nak jadi student je sampai bebila.:D

hahaahaha..
kngn manis cam tu serius rindu!!! :)

kalau nak citer pengalaman kat u ni memang banyakkkkkkkk....kes lecturer kunci pintu tak kasi masuk kuliah pun ado..

haish... nape la moody sangat pensyarah tu ek?

mcm2 pengalaman...suka duka semuanya ada...

semua ada pengalaman manis pahit di U, sama juga ada pengalaman time sana...saya di UMS Kota Kinabalu,Sabah

kenangan tuh best. skg bile kenangkan semula bole buat kita senyum melebar. ^^

leeza akan rindu zaman belajar nnt.
huuuu.. nostalgia.

Kenangan sy dgn USM:

couple dgn budak usm..kih3. Masa tu saya keja kt kem bt uban, depan usm tu. hehe.

mana satu bro hanif?

kenangan paling manis kat usim apabila berjaya berjaya dan masuk dean list..hehe

banyak sebenarnya kenangan manis time study...

terkekeh2 akak baca entri hanif kali ni, sumorang ada kenangan pahit manis masa blajar kan.

kenangan yg x boleh d beli dgn wang ringgit tu

singgah dr gilamodified.blogspot.com

part buka posa tu still ada.. tapi x mkn dlm dulang dah.. yg bestnya, ada nasi pak arab. pergh...

kenangan lama klu di kenang mampu buat kita tersenyum wlaupun pahitkan... tak gitu?

Kalau nak citer pengalaman best masa bergelar sudent dulu memang banyak.. Momen yang paling best kan student life ni.. =)

zaman belajar tu la paling sweet .. xkan hilang ditelan usia. hehehe

sya tak masuk U takat STPM jer..tp kenangan manis tetap ada