Analisis Menurunkan Alexa Rank

hanifidrus
Salam Satu Blogger.  Hari ini nak bercerita tentang Alexa Rank aku semakin menurun setelah aku membuat analisis 4 buah entri setiap hari.
Dimana hanya satu entri yang ditulis oleh saya dan selebihnya terpaksa diceduk melalui berita dunia dan sensasi..hehehehe.

Melalui analisis ini memang sah Alexa akan turun berdasarkan jumlah entri. Dahulu saya dalam 588,000 dan kini 261,000 ( 15.112012) dan menurun.
Cara ini sudah 2 kali  saya gunakan dan ternyata keampuhan menurunkan Alexa ialah dengan jumlah entri yang konsisten setiap hari.

Anda haruslah menerbitkan entri dengan jarak beberapa jam. Jika anda membuat 4 entri sehari. Bermaksud anda harus publish entri setiap 6 jam sekali!!
Dengan penerbitan entri sekali gus, jarak hanya 30 minit, ianya tidak membantu dalam menurunkan Alexa Rank anda.

Pada dasarnya sudah cukuplah membuat satu entri sehari, anda akan melihat penurunan Alexa Rank. Cuma disini saya ingin menerangkan kelajuan penurunan Alexa boleh dikawal dengan jumlah entri yang anda publish sehari. Lagi banyak lagi cepat Alexa Rank anda turun!!

Jika mana-mana blogger yang suka membuat entri, adalah lebih baik daftar dengan Alexa!!
Tak perlu anda peningkan kepala mencuba pelbagai teknik menurunkan Alexa, cukup dengan membuat entri.

Selain itu terdapat beberapa pendapat bahawa penurunan Alexa ini akan lebih baik jika review yang dilakukan.
Thanks

Untuk pengetahuan semenjak 18.11.2012 aku akan menrbitkan entri 1 entri satu hari kerana sibuk dengan training. Untuk membuktikan Alexa berkait rapat dengan entri, kita lihat jatuh tak Alexa aku ini....hehehehhehe

Tags:

Share:

23 comments