Download Borang BR1M 2.0 Online Dan Manual - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Download Borang BR1M 2.0 Online Dan Manual

BR1M 2.0
Salam satu Blogger. Hari Ini adalah hari pendafttaran untuk permohonan BR1M 2.0 yang akan diberikan kepada semua rakyat Malaysia yang layak.

Secara ringkas ini kelayakan yang membolehkan anda mendapatkan BR!M 2.0
Bantuan RM500
  • Warganegara Malaysia
  • Berpendapatan kasar RM3,000 sebulan ke bawah
  • Warga emas sebatang kara berumur 60 tahun ke atas
Bantuan RM250
  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 21 tahun ke atas
  • Berpendapatan RM2,000 sebulan ke bawah
  • Tidak mempunyai tanggungan
  • Bukan pelajar IPT kerana akan mendapat bantuan baucar buku RM250
Untuk permohonan secara online anda boleh KLIK DISINI
Untuk mengisi borang permohonan secara manual pemohon boleh KLIK DISINI
Borang yang telah diisi secara manual dengan lengkap dan teratur boleh dihantar ke cawangan LHDNM yang berdekatan atau kaunter LHDNM

Kalau tak tahu panduan  macam mana nak isi borang tu sila KLIK DISINI.
Ia menerangkan cara-cara mengisi borang.

Untuk orang bujang cepat-cepat isi borang ini kerana ini hak anda semua.
Orang bujang ini kan sombong. duit orang bujang ngan orang kahwin ini lain bezanya..hihihihi.
Bagi yang dah berkahwin tak perlu dicakapkan , kami semua kalau dengar tentang wang ini memang pantas bergerak..hahahhahaha.

Sumber ini diambil dari blogger Encik Nakal

10 comments:

Remy hazza said...

teringin...tapi tak dapat......

MarliaMarble said...

abg hanif,nak tanya.Kalau yang dah buat permohonan masa BR1M 1.0 dulu kena mohon lagi ke..?

Michelle Hopell said...

bagus kan sekarang ni .. dulu tuk yang tua2 je sekarang tuk saya2 je.hihi~~

Nisa Greennnpanda said...

alamak..
studente xleh apply eh? hehe...

baby comel said...

Confirm boleh apply online je ke ni abg hanif?? umur 21 & ke atas tanpa had umur ye?
thanks abg hanif. sat g saya isi.. pendapatan kasar tu maksudnya basic gaji kan? sipi2 je lg nak ke 2K tu. hehe, moga2 ada rezeki la nk dapat tu :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

nana dah daftar...tp nana letak ade tanggungan sorang..rasenye layak ke x ek ? humm.

Sue PeLik said...

tenkiu!!! saya mau. saya mau! huhuhuhu

Hanif Idrus said...

Kalau dah dpt dulu tak yah kecuali tukar alamat atau ketua rumah meninggal..itu pun updated on line.
Terasa mcm kerja kat pejabat pendaftaran ajer..kikiki

Mr.Clive said...

hohoh boleh diisi ni...rm500 freee!ekekeke

Che Rosliza Che mat said...

banyak jugak tue...