Header Ads

CPUV Nuffnang Astro Fear Factor Dan Pageview

hanifidrus
Salam Satu Blogger. Iskkk ..dapat lagi CPUV Nuffnang, kali ini Astro Fear Factor.

Astro Fear Factor Selebriti Malaysia akan ditayangkan bulan depan di saluran Ria 104 Astro. Seramai 30 selebriti bakal berentap untuk merebut gelaran juara Fear Factor Selebriti Malaysia. Para selebriti telah berlepas ke Capetown untuk menjalani penggambaran di sana.

Jom kita menonton rancangan ini dimana hero pilihan Malaya Aaron Aziz pun ada sebagai pengacara!!!

Selain itu aku juga nak meraikan jumlah pageview aku yang ke 500,000 setelah 3 tahun kot!!!!
Pageview naik tapi pagerank tak naik-naik...hehehehhehehe.
Maksudnya kalau aku nak capai 1 juta kena tunggu 3 tahun lagi..huhuhuuhu
Kalau sehari 1000 pageview...sebulan 30,000 X 12 =72,000 pageview...
Mak aiii ..lama nya.

Kadang-kadang jumlah pageview ini juga melambangkan berapa lama kita dah berblogging. Betul tak?
Ini normal ler........hehehheehhe.
Tapi pageview ini aku tak  pandang sangat kerana pageview ini juga kadang-kadang membawa kepada masalah bounce rate yang kadang-kadang mengharukan jiwa aku ......
Pageview yang benar-benar baik ialah pageview yang organik punya. Dimana pembaca datang dan baca ke blog kita...Itu pageview yang kita nak....

Berblogging ni kalau kita ambil tahu tentang SEO baru kita tahu nilai blog kita ini tak seberapa..hehehhehe
Pageview tinggi, entri banyak , follower banyak hanyalah pengira luaran sahaja, yang penting ialah backlink, internal link, pagerank, bounce rate, loading time, heading tag , alt image, traffic organik dan macam-macam lagi ler...
Aku naik fed up dengan SEO ini.....kadang-kadang tahap kecewa pun ada jugak!!

Walau apapun aku nak tunjuk juga pageview aku...hahahhahahahaha. DAN berkali-kali menunjuk-nunjuk Nuffnang aku yang tah kali ke berapa aku pun tak tahu...hehehehheheh.








15 comments

Remy hazza said...

best nyer...dah sampai 500k...remy 100k pun jauh lagi...... takpe...
rezeki remy byk tu jer.....

remy tag bro dlm segmen :-
http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/11/first-giveaway-by-irsya-healthy-house.html

Syamil Ramli said...

masyuk la pasni...
Panas! ==>> Kartun Perosak Minda Kanak-Kanak

teratai said...

Kita serupalah hanif. Kak pun baru dpt BE baru juga fear fc di blog kelip-kelipkehidupan.

Ttg seo x berapa fhm sgt tp yg ptg apa yg kak tulis dpt mberi manfaat kpd pbaca!

siti fatimah said...

memang sah sah kamu menunjuk. akak ni berbulan bulan dah menanti CPUV. hampeh.

dah 2 minggu nuffnya $$ tak de peninbgkatan. static terus. hahaha..

Mentari Minda said...

tahniah bro...pageview telah mencapai 500.000.... kena promote lagi nie...

Mr. Firdaus Windey said...

mungkin bro dah cecah 500k viewer so tak kisah sgt. hehe.. aku baru hit 10000 sgt gembira bro. http://redscarz.blogspot.com/2012/11/hit-10000-viewer.html
menaikkan mood dan semangat nak berbelog. yg backlink, internal link, pagerank, bounce rate, loading time, heading tag , alt image, traffic organik tu aku belum study lagi. hehe.. tolong aku ya.. share2 info.

fatin amalina husna said...

tahniah ye..=)

mcm2 istilah ye dlm blog nie..
huhu..

baby comel said...

Setengah juta tu.. Best la. Kita hahaha jauh le sgt2.. Apapu all the best to u abg hanif

boni kacak said...

hehehe..sama la bro..den pun dah fed up dah dengan seo ni.main sikit2 je lah.. malas nak main sangat lagipun banyak cerita tentang personal je sekarang..hehehehe..banyak tu pageview tu bro.. kira dasyat jugak tu

etuza said...

tahniah Hanif..memang layak anda dapat BE tu ya, ..mesti rasa happy. Rezki jangan ditolak ..

TiranaAduka said...

tahniah dari tirana aduka..
Rezeki tu bro dpt buff..daptkan unic visitor je bro..

hnahdy said...

apa tu rank2, backlink. adoi.. hana sebenarnya dah cari maklumat pasal benda2 ni semua tapi tetap xfaham..hahaha

Rahmat Hidayat said...

salam sahabat, nambah2 ilmu saya nih.. ditunggu knjungan baliknya ye..
http://forester-untad.blogspot.com/

lynn kamarul said...

tahniah.. huhu utk blogger pasif mcm sy ni takde la nk cecah byk tu

fredd said...

berapa anggaran pendapatan nuffnang setakat ni?