Hanif Idrus Kena Tipu

hanifidrus
 
Salam satu Blogger. Gambar kat atas dah menceritakan bahawa aku kena tipu...hehehhehe.
Kisahnya begini semalam semasa aku menjalankan aktiviti copy paste berita sensasi kat blog aku ini aku terbaca kisah Jururawat Rakan Hantu kat handphone dia.
 
Aku beria-ria ler nak copy paste cerita ini. puihhh!!! Rupa-rupa aku tertipu. Tak pasal-pasal aku kena sound pasal ambil cerita tipu..hehehehehe.
 
Bila berbicara tentang ini, sejak kebelakangan ini ramai blogger-blogger Malaysia telah kena saman oleh ahli politik atau pun selebriti disebabkan menerbitkan artikel yang belum tentu betul kesahihannya.
 
Sebagai seorang blogger kita mempunyai kewajipan dalam menulis entri yang telus dan betul-betul benar. Kerana rangkaian maklumat seorang blogger amatlah luas dan lagi teruk jika entri anda di copy paste oleh pihak lain dan tersebar luas. Padahal cerita itu hanyalah khabar angin sahaja.
 
Dan aku sebagai blogger memang malu ler kerana tak siasat betul-betul entri aku ini. Dan nasib baik rakan-rakan  blogger yang lain telah menyedarkan aku...huhuhuhuhu.
 
Entri ini adalah sebagai satu peringatan kepada semua dan aku semasa kita  mengambil, menceduk sesuatu pastikan kebenarannya.
 

 
 
 

25 comments

sekali tgk gambo tu dah tau nampak sgt menipu nye!
hantu tu kalo gogle sure kuar

betul tu bro, nasib baik post tu tiada unsur sensitip, ke politik ke..

better buat cerita sndiri..hehe

betul tuh,skrg ni blogger kena brhati-hati dlm menulis kang x pasal2 kena saman

La iya ker, tak pa la ujian tue, cerita hantu banyak blogger buat biasa ler...

peringatan...
kena perlu hati-hati....

Ada terbaca pasal ni kat Nizarazu rasanya.... so kesudahannya apa hanya gambar aje ke apa...

** bz nampak sekarang ni tak mau menjenguk kawan-kawan... ke sebab dah glemer! hu...hu..

tip nye jgn ambik berita hantu dalam negara bro..luar negara tk pe..

lg satu berita pasal artis meningal..kena hati2 jugak..aku tk pasal2 dua kali kena delete entry..kih kih kih

he3...hantu tu ada dimana mana...... sepesen jer.....

betul2 aku sokong, kita nak kejar trafik tup2 orang plak kejar kita ngan parang :)

so better cerita pasal diri sendiri je hehehe :D

So tu bukan hantu betul lah?? Aiyoo..

kdg2 ade jugak cpy paste..hehe..kne hati2 la..

Kalau kita nak tulis or sampaikan sesuatu yang kita tak pasti. Kita mesti sertakan dengan pernyataan bahawa kita tak sure sama ada info tu betul or tak.

mmg bahaya kalau copy paste ni .. sbb x taw benda tu betul ka atau x kn .. so, moralnya , jgn main copy paste .. buat entry sendiri .. ngeh3x .. =3

takpe bro.. hehehe.. wartawan yang profesional tu pun boleh kena tipu, inikan pula kita... dan, benda2 sebeginilah yang dapat mengajar kita agar tidak mengulanginya di masa akan datang.. betul tak?

masih 1 peringatan kpd blogger lain juga ni Bro Hanif

hehehe...betul tu, klu nak smpaikan cerita especially yang serius pastikan kesahihan dia dulu supaya nanti tak kena balik kat kita..hehehe

Regards,
-Strider-

peringatan kepada yang lain juga ni