Hanif Idrus Kena Tipu

hanifidrus
 
Salam satu Blogger. Gambar kat atas dah menceritakan bahawa aku kena tipu...hehehhehe.
Kisahnya begini semalam semasa aku menjalankan aktiviti copy paste berita sensasi kat blog aku ini aku terbaca kisah Jururawat Rakan Hantu kat handphone dia.
 
Aku beria-ria ler nak copy paste cerita ini. puihhh!!! Rupa-rupa aku tertipu. Tak pasal-pasal aku kena sound pasal ambil cerita tipu..hehehehehe.
 
Bila berbicara tentang ini, sejak kebelakangan ini ramai blogger-blogger Malaysia telah kena saman oleh ahli politik atau pun selebriti disebabkan menerbitkan artikel yang belum tentu betul kesahihannya.
 
Sebagai seorang blogger kita mempunyai kewajipan dalam menulis entri yang telus dan betul-betul benar. Kerana rangkaian maklumat seorang blogger amatlah luas dan lagi teruk jika entri anda di copy paste oleh pihak lain dan tersebar luas. Padahal cerita itu hanyalah khabar angin sahaja.
 
Dan aku sebagai blogger memang malu ler kerana tak siasat betul-betul entri aku ini. Dan nasib baik rakan-rakan  blogger yang lain telah menyedarkan aku...huhuhuhuhu.
 
Entri ini adalah sebagai satu peringatan kepada semua dan aku semasa kita  mengambil, menceduk sesuatu pastikan kebenarannya.
 

 
 
 

Share:

25 comments