Header Ads

Hanif Idrus Kena Tipu

hanifidrus
 
Salam satu Blogger. Gambar kat atas dah menceritakan bahawa aku kena tipu...hehehhehe.
Kisahnya begini semalam semasa aku menjalankan aktiviti copy paste berita sensasi kat blog aku ini aku terbaca kisah Jururawat Rakan Hantu kat handphone dia.
 
Aku beria-ria ler nak copy paste cerita ini. puihhh!!! Rupa-rupa aku tertipu. Tak pasal-pasal aku kena sound pasal ambil cerita tipu..hehehehehe.
 
Bila berbicara tentang ini, sejak kebelakangan ini ramai blogger-blogger Malaysia telah kena saman oleh ahli politik atau pun selebriti disebabkan menerbitkan artikel yang belum tentu betul kesahihannya.
 
Sebagai seorang blogger kita mempunyai kewajipan dalam menulis entri yang telus dan betul-betul benar. Kerana rangkaian maklumat seorang blogger amatlah luas dan lagi teruk jika entri anda di copy paste oleh pihak lain dan tersebar luas. Padahal cerita itu hanyalah khabar angin sahaja.
 
Dan aku sebagai blogger memang malu ler kerana tak siasat betul-betul entri aku ini. Dan nasib baik rakan-rakan  blogger yang lain telah menyedarkan aku...huhuhuhuhu.
 
Entri ini adalah sebagai satu peringatan kepada semua dan aku semasa kita  mengambil, menceduk sesuatu pastikan kebenarannya.
 

 
 
 

25 comments

Anak Pak Muin said...

no sume kosmo punye pasal..haha

dayteenlea said...

sekali tgk gambo tu dah tau nampak sgt menipu nye!
hantu tu kalo gogle sure kuar

Ayesha Ramlee said...

Ooh kes paper tu kan. Memg lawak

Mr. Firdaus Windey said...

betul tu bro, nasib baik post tu tiada unsur sensitip, ke politik ke..

Cikgu Ma said...

better buat cerita sndiri..hehe

Miss BaNu said...

betul tuh,skrg ni blogger kena brhati-hati dlm menulis kang x pasal2 kena saman

:: Mrs.Eady :: said...

jadiii tipu la gambar hantu tu?

Asmar Arafad said...

La iya ker, tak pa la ujian tue, cerita hantu banyak blogger buat biasa ler...

miz ruha said...

peringatan...
kena perlu hati-hati....

hainom OKje said...

Ada terbaca pasal ni kat Nizarazu rasanya.... so kesudahannya apa hanya gambar aje ke apa...

** bz nampak sekarang ni tak mau menjenguk kawan-kawan... ke sebab dah glemer! hu...hu..

ArulchelseA said...

tip nye jgn ambik berita hantu dalam negara bro..luar negara tk pe..

lg satu berita pasal artis meningal..kena hati2 jugak..aku tk pasal2 dua kali kena delete entry..kih kih kih

Remy hazza said...

he3...hantu tu ada dimana mana...... sepesen jer.....

fatin amalina husna said...

peringatan utk hari mnedatang..=)

afzalsukasuki said...

betul2 aku sokong, kita nak kejar trafik tup2 orang plak kejar kita ngan parang :)

so better cerita pasal diri sendiri je hehehe :D

priyadarshini said...

So tu bukan hantu betul lah?? Aiyoo..

DAIRI FARISHA said...

kdg2 ade jugak cpy paste..hehe..kne hati2 la..

MRie RNie said...

Kalau kita nak tulis or sampaikan sesuatu yang kita tak pasti. Kita mesti sertakan dengan pernyataan bahawa kita tak sure sama ada info tu betul or tak.

amira arbain said...

mmg bahaya kalau copy paste ni .. sbb x taw benda tu betul ka atau x kn .. so, moralnya , jgn main copy paste .. buat entry sendiri .. ngeh3x .. =3

boni kacak said...

takpe bro.. hehehe.. wartawan yang profesional tu pun boleh kena tipu, inikan pula kita... dan, benda2 sebeginilah yang dapat mengajar kita agar tidak mengulanginya di masa akan datang.. betul tak?

Razif said...

masih 1 peringatan kpd blogger lain juga ni Bro Hanif

Azlan Strider said...

hehehe...betul tu, klu nak smpaikan cerita especially yang serius pastikan kesahihan dia dulu supaya nanti tak kena balik kat kita..hehehe

Regards,
-Strider-

beckhrooy said...

peringatan kepada yang lain juga ni

TiranaAduka said...

perggh!!! Alamak!

TiranaAduka said...

perggh!!! Alamak!

TiranaAduka said...

perggh!!! Alamak!