Hanif Idrus Melancong Di Melaka

hanifidrus
Sungai Melaka
Salam satu blogger. Cuti 5 hari ini aku melancong di Melaka. Tanah tumpah negeriku..kikikiki.
Dah tak der plan so bawa anak aku jalan-jalan kat negeri sendiri. Aku bukan tak nak jalan-jalan kat Melaka tapi malas nak layan jammed....tension terutama kat Dataran Pahlawan...
Kali ini aku jalan-jalan naik bot di Sungai Melaka dan Menara Taming Sari.
hanifidrus
Manara Taming Sari

Masa beratur panjang nak naik menara tu ada suami isteri tu tanya datang dari mana. Aku cakap dari Melaka...
Dia orang senyum ajer..lantaklah...hihihihi.
Ingatkan malam nak pergi Pirates Park tapi hujan lak. Baru rancang nak ambil gambar Merry Go Round berpusing dengan cahaya...huhuhu. Plan ke Jalan Besar pun kensel.
Rancangan nak tunjuk gambar dengan slow shutter speed dan aperture besar dengan cahaya macam trail gagal...kikikiki.
Tapi tak per budget gak..hahahaha.

12 comments

Abg Hanif, dah banyak berubah eh Melaka?? 3tahun duk sana terasa Melaka my 2nd hometown (4tahun yg lepas). makan best, murah-murah.. Owh, rindu kat Umbai. Udang besar2, fresh.. Melaka sentral masih mcm dulu ke??
Happy holiday abg hanif.. Bila la nak jejak kaki kat sana lagi ye. erm
Jasin banjir teruk? rindu nak balik sana

He...he.... oklaylah tu, habiskan round Melaka dulu baru gi tempat lain...

bestnyaaaaa cuti2 Malaysia :)

Miss z BW..erk..betul ke saya BW ne..huh! http://misszberceloteh.blogspot.com/

dah lama tak pi melaka....... ingat nk jenjalan lah hujung minggu nie......

Walaupun negeri sendiri tapi tentu seronok dapat perkenalkan negeri kelahiran kat anak2.
Akakpun plan nak ke Melaka bw anak2 di penghujung cuti nanti..

Best jugak tu jenjalan kat negeri sdiri pw lg ngan famili.

seronok la budak-budak tu berjalan ek..walaupun di tanah tumpah darah...

seronoknya bercuti....bila nak pergi melaka jugak hihihi