Kaki Wayang: Skyfall - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Kaki Wayang: Skyfall

hanifidrus
Salam satu blogger. Sempena cuti Deepavali ni bawa anak-anak melancong ke Melaka. Pelik..aku orang Melaka....hihihihihi.
Sempat menonton filem aksi terbaru James Bond bertajuk Skyfall.
Seperti yang rakan-rakan blogger aku yang telah menonton filem ini, aku kasi 4.5/5.

Semenjak Daniel Craig ambil alih watak James Bond ni, memang watak James Bond yang cool telah bertukar ganas....kikikiki. Walau apapun ciri James Bond yang kemas, bergaya dan pencinta wanita tetap kekal.
 Dulu wanita James Bond semuanya hidup tapi kali ini semua perempuan James Bond sejak Daniel Craig ambilalih semuanya mati cepat..hehehehhee. Baguslah terlindung sikit mata aku lihat aksi XXX ini.

Cerita berkisar balas dendam kepada M. Boss M16 oleh anak buahnya yang pandai komputer.
Pelbagai aksi yang awesome kita boleh lihat dalam usaha Bond melawan penjahat ini.
Gadget hanyalah pistol Bond berdasarkan cap jari...hummmm. Kereta old school Bond lama digunakan semula... Memang sesuatu yang baru.

Akhirnya dalam cerita ni, watak M telah dimatikan diganti watak M yang baru. Q baru dah ada pengganti. Dan juga kemunculan Moneypenny seketari M.
Nak tahu lebih lanjut kena tonton....

Untuk pengetahuan aku dah dapat follower 1000...Secret Lady..Thanks yekk..Nanti aku review


13 comments:

Syamil Ramli said...

Bro..mmg takde sxxxxx ker?? bese tu le pelaris bond nih..sume gadis bond plak jenis yang owsom.

Anak Pak Muin said...

setuju.tu sbab dulu org kate james bond da jd mcm jason bourne..haha

Mira Adzlia said...

xminat cte james bond.xtau la pe mslh dri sy nih...hihi

wantie said...

last month kalau tak silap astro dok buat marathon citer jame bond. kami laki bini dok bersengkang mata nonton. memang suka sangat.

Yang ni pun kena la tengok jugak. memang minat tau citer jame bond.

Wana Owen said...

ala...tak tengok lagi skyfall!mesti kena g tengok ni!=)

Lady said...

Mane endingnya? hehehehe, mcm xbest je :/

boni kacak said...

hero baru dia ni ganas rupanya..

dilla said...

yep skyfall mmg ohsemmmmm

TiranaAduka said...

on the way ahad ni.

MRie RNie said...

Tapi apa2 pun citer JB ni lagi best kalau Daniel Craig yg lakonkan sebab lakonan dia mantap kot.

Remy hazza said...

best kan crita nie bro.......
lain dari yg lain....

baby comel said...

Yeah, terbaik Skyfall!

Che Rosliza Che mat said...

mesti seronok movie nie..