Kenapa Hanif Idrus Blog Tak Follow Awak? - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Kenapa Hanif Idrus Blog Tak Follow Awak?

hanifidrus
Salam Satu Blogger. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua blogger yang follow dan bertandang ke sini serta meningglkan komen disini.
Namun ada beberapa blogger yang saya tak dapat follow atau blogwalking ke blog anda disebabkan ayat ini "Profile Not Available"

Perkara banyak kali berlaku pada terutama apabila terdapat follower baru yang telah join follower widget saya ini. Kebiasaannya semua follower baru ini akan saya balas lawatan anda dan kemudian saya masukkan ke dalam bloglist saya.

Untuk pengetahuan pengguna blogger, sekarang ini blogger profile anda boleh di linkkan /ditukarkan  ke Google +. Kebanyakkan blogger saya lihat dah mula membuat perkara sedemikian termasuk saya.
Ini adalah trend terkini Google dalam mempromosikan Google +.

Masalahnya bila anda komen atau follow blog seseorang , mereka tak dapat follow awak atau pergi ke blog anda. Anda mesti hairan kenapa anda dah banyak blogwalking blog orang lain tapi tak der sorang pun yang datang menjenguk anda.

Jika anda sering blogwalking tapi tiada siapa datang please check your blogger profile visibility. Memang perkara sedemikian kita tak perasan sebab hanya pihak lain yang perasan..hehehhehe.
Bagaimana nak Enable Acces Your Profile boleh cari di laman-laman web.



26 comments:

hainom OKje said...

Betul tu Nep.....sian diaorangkan.... OKje pun ada berlaku cam tu.... harap maaf ajelah... tak sengaja!!! ha..ha...

dhinai adnan said...

tak prasan lak aku....

Cikgu Ma said...

dulu saya tukar ke g+ masa google mula perkenalkannya..pastu rasa sangat susah utk org jejak kembali if kita xda linkkan dgn g+..jd saya tukar ke blogger profile semula...

tapi masih ping entry ke G+

Cik cyida said...

Betul2, kita setuju :D

Lady said...

Ade jgk eh cmtu .. xpernh jmpe plak :)

Remy hazza said...

betul tu bro...kebykan susah nak jumpa link blog....tak tahu letak kat mana..... bila bukak takde link.....

Asmar Arafad said...

Oh ada kejadian sedemikian ker, alamak jgn jadi pada saya sudah

Mrs Velentine said...

link xda...susah juga nak follow

wantie said...

betul tu. smartphone saya ni asyik berbunyi je bila ada blogger dalam circle yg buat entry. senang sesangat.

terus baca & komen.

PRINCESS FARISHA said...

pnh jmpe mcm ni...ade jugak tulis only invited guests..xblh nk follow balik

ayut said...

tu klu yg not available..ada plak tak msuk link..lg pyah... -_-"

Hanif Idrus said...

Btl gak..ada G+ yg takder link...tapi kalau selalu sharekan post kat G+..ok tu...
Boring training..byk peksa..huhuhu

shahdiana said...

ini macam kes akak dulu ek...sekarang dah okay kan...konon dulu nak buat entry asyik terlupa jek...

Aiisyah Roseskalerful said...

xfaham sangat nak guna G+ ni.. sebab tu suka guna blogger profile :-P

Papa Mifz said...

Ada jugak jumpa kat beberapa blog, so tak dapat la kita nak tingalkan jejak kan..

Nor Salmi said...

Betul tu hanif. kalau dh tak jumpa link macam mana nak follow. Pernah juga maklumkan kpd tuan blog melalui fb tp yg tak letak badge fb tu tak dptlah nak tolong..

Azlan Strider said...

thanks 4 point out benda nie hanif..actually aku pun pernah came across profile yang camni..hehehe

Regards,
-Strider-

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hope leeza punya tak jadi mcm ni......

boni kacak said...

aku punya tak ada masalah kan bro?? risau jugak ni..hehe

shaiful zaidi said...

Dah guna G+...

Raudzah Zahari said...

Good info hanif..tak perasan lah..

Nurul Aini said...

hehe..betul..saya memang tak suka G+ sebab setengahnya tak ada link blog, nak follow balik dah susah.

hnahdy said...

erk..dimana-mana ada dia.. abaikan

Google + untuk apa.. xbuat pun.
kenapa "mereka xdapat follow atau pergi blog anda" xfaham di situ

miz ruha said...

betul tu...
penat diorang komen... bila tekan link nama, blog tak wujud... apakah??
tak dapat den nak nolong... tak sengaja...

Che Rosliza Che mat said...

yess betul tue bro...selalu jugak jadi camni...bila nak follow tak dapat..

Mentari Minda said...

linkexchange ada...tapi follow exchange yang tiada org buat....hahaha