Menang RM26 juta sebab Main Pakau - Hanif Bin Idrus

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Saturday, November 3, 2012

Menang RM26 juta sebab Main Pakau

hanifidrus
Seorang pemain pakau profesional dari Amerika Syarikat (AS), Greg Merson diumum sebagai juara Kejohanan Pakau Siri Dunia semalam, kata pihak penganjur.

Merson dinobatkan sebagai juara dunia selepas menamatkan perlawanan pakau peringkat akhir selama 13 jam. Pemuda berusia 24 tahun itu membawa pulang wang tunai berjumlah AS$8,531,853 (RM26 juta) bersama gelang emas.

Siri kejohanan tersebut mengambil masa sepanjang malam melibatkan 400 orang peserta di Las Vegas. Pada perlawanan akhir, Merson menentang dua peserta akhir iaitu Jesse Sylvia dan Jake Balsiger.

Jelas Merson, dia merancang untuk mengembara ke pusat perjudian utama China, Macau untuk bermain dalam permainan pakau yang menawarkan hadiah wang tunai tinggi dan bukannya menyertai sirkit perlawanan pakau yang memenatkan. "Itulah yang ingin saya lakukan.

Menyertai permainan pakau terbesar dunia dan tidak kehilangan semua wang saya," kata Merson yang dipetik oleh akhbar Sun Las Vegas.

Seorang lagi finalis, Sylvia memenangi wang tunai AS$5,295,149 (RM16 juta) apabila menduduki tempat kedua. "Saya sudah cuba sedaya upaya. Adakalanya perkara tidak berlaku seperti yang kita kehendaki, tidak mengapa. Saya rasa saya telah bermain dengan baik sekali," kata Sylvia. Balsiger, 21, yang membawa pulang wang tunai berjumlah AS$3,799,073 (RM11.2 juta) pula dikatakan sebagai pemenang termuda kejohanan tersebut setakat ini

8 comments:

Isabel Diaz said...

Apa tu main pakau?

baby comel said...

tu la, pakau tu apa??

♥ Nana BamBam ♥ said...

awat peliknye nama die..pakauu ?

Niza Romli said...

tudia duit..menimbun!

steffany daph said...

hak, ye la..apa benda pakau ? mueheheh ..tak pnah2 dengar.

hnahdy said...

pakau tu apa? kad ek..

Remy hazza said...

sekali menang 26 juta....pergh!!!!! kaya nyer......

Che Rosliza Che mat said...

kaya betul...just main benda tue jer dah kaya...