Header Ads

Petak tempat letak kereta dijual RM509,190

hanifidrus
Satu petak tempat letak kereta individu dijual pada harga AS$166,666 (RM509,190) di Hong Kong, menurut beberapa laporan semalam.

Petak itu kini menjadi salah satu cara untuk para pelabur memperoleh keuntungan dengan menjualnya pada harga yang tinggi. Pada minggu lalu, seorang hartawan Hong Kong, Li Ka-shing menjual 514 petak tempat meletak kereta dan memperoleh sebanyak AS$77 juta (RM235.24 juta), menurut akhbar South China Morning Post dan The Standard.

Petak tempat meletak kereta di Hong Kong boleh disewa pada harga AS$490.30 (RM1,497) hingga AS$606.43 (RM1,852) sebulan.

5 comments

Mira Adzlia said...

mak aih....petak parking pun ley wt jual ek

izwan said...

wau...lot parking jer tu....

siti fatimah said...

huh... menci la patern ni. kat penang ni pun sama. dah la rumah kotak pun mahal. tempat letak keta pun tak dapat free kena beli lagi.

kalau la berterusan, mungkin Penang pun jadi mcm Hong Kong ni la.

Ikhwan Suhaimi said...

nak g cari tanah kat Hong KOng sat..

Remy hazza said...

pergh!!!! jual parking pun untung berjuta.......