Header Ads

Analisis Serius Malaysia Seri 1-1 dengan Thailand.

hanifidrus
Salam satu blogger. Perlawanan Piala Suzuki AFF 2012 Malaysia dengan Thailand seri satu sama.
Walau pun pemain Malaysia banyak membuat serangan tapi tuah belum berpihak pada kita namun semangat Harimau Malaya patut disanjung tinggi.

Aku menonton perlawanan ni sampai habis dan dari analisis aku kepala pemain Gajah lagi keras dari kepala Harimau...kikikiki. Mana taknya, bila bergesel kepala ajer sure pemain Malaysia tersungkur.

Kedua pasal kepala juga, aku rasa pemain Thailand ada latar belakang main sepak takraw sebab kebanyakkan pemain Malaysia ke strike kat kepala.

Ketiga jurulatih Thailand berlagak kerana ada pemain Thailand bernama Sompong @sombong. Sebab tu kena duduk kat kerusi penonton....hihihihi.

Itu jokes ajer ler. Jgn marah penyokong Thailand. So Rajagopal pastikan latihan ilmu kung fu kepala besi peringkat 8 dijalankan sebelum lawan Thailand pada 13hb December ni.

Cuma selepas mendapat gol pertama, pemain kita agak sambil lewa. Mungkin disebabkan kepenatan kot. Rajagopal pun agak lambat tukar pemain masa tu. Aku baca kat Kosmo tadi pun tengah hangat kutuk Rajagopal.

Kalau nak dibandingkan dari segi ranking dunia, Thailand jauh 30 mata dari Malaysia. Seri pun dah kira nasib baik tahu tak.....
Lainlah kalau kalah kepada Bangladesh, memang nak kena kutuk Rajagopal...hahahhha
Cayok Rajagopal....Cayok Rajagopal....
Cayok Harimau Malaya!!!



7 comments

Cik Syida said...

erm, semalam tengok separuh je.. hehehe,

:D

Remy hazza said...

kita tunggu rezeki kita 13 hb nie......

Belalang hijau Perisik said...

tapi serius cakap bola2 yang thailand shoot ke gol malaysia semuanya bola lambung pastu junam ke bawah. bola2 gitu leh buat keeper keliru...

apa2 pun rasanya harimau malaya dah buat yang terbaik smlm. luck jer x sebelah kita :)

baby comel said...

Permainan cantik.. Ok dah.. Tp yg penting dlm bola adalah result.. So far semalam oklah tp kita kena bekerja extra hard la utk next game. Kelebihan dh tentulah kpd Thai gol di tempat lawan..

siti fatima Arifin said...

betul2... risau jugak kalau mlysia gol awal2. lepas tue mula la dorang main sambil lewa. rajagpl nie kene btl2 rancang stratgk... malu leh klu kalah ngan thai...

wantie said...

tu la, semalam masa separuh masa pertama tu. hubby ckp sasa tak main la pulak..

tapi ok lah seri pun ok daripada kalah.

ni nak tanya nama dia RajaGopal or rajagopal?

indon panggil raja gombal!

Raimi Syazwan ♌¹³ said...

Roar.. Harimau Malaya.
Rakyat Malaysia sentiasa bersama mu