Home » » Bapa Lega Anak Tak Hodoh Sepertinya

Bapa Lega Anak Tak Hodoh Sepertinya

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Thursday, December 13, 2012

hanifidrus
Seorang bapa tanpa muka yang bimbang anaknya mewarisi keadaannya itu meraikan kelahiran bayinya dengan gembira selepas isterinya melahirkan anak perempuan yang sihat dan sempurna. Mohammad Latif Khatana, 32, dan isteri, Salima, 25, meraikan setiap detik kelahiran bayi mereka dengan kesyukuran.

Ulfat yang bermaksud cinta dalam bahasa Urdu dilahirkan secara normal di daerah Reasi pada 10 November lalu dengan berat 2.14 kilogram. Sebaik mendukung anaknya, Mohammad Latif segera memeriksa seluruh tubuh bayi itu,

Namun, kedua-dua ibubapa itu gembira kerana mendapati anak mereka sihat dan tidak mengalami sebarang kecacatan. “Saya sangat bimbang dengan keadaan fizikal bayi saya. Apabila saya melihat dia cantik dan tiada sebarang kecacatan, saya rasa sangat lega.

Dia mempunyai wajah yang cantik seperti bidadari,” katanya. Mohammad Latif berkata, anak perempuannya memberikan kegembiraan dalam kehidupannya selepas bertahun-tahun menderita kerana kecacatan dialaminya.

Muhammad Latif menderita sakit kulit, Neurofibromatosis, yang menyebabkan lapisan daging berlebihan menutupi mukanya menjadikan dia seolah-olah tidak memiliki muka. “Saya ingin melupakan kisah lalu dalam hidup.

Menjadi bapa adalah bab baru dalam kehidupan seorang lelaki dan saya menikmati setiap detik yang dilalui. Saya kini sangat gembira dan lebih bimbang mengenai anak saya berbanding diri sendiri. Saya tidak kisah sangat dengan diri sendiri sekarang,” katanya.

Apabila Salima mendapat tahu dia hamil, pasangan itu sukar melelapkan mata setiap malam kerana bimbang memikirkan jika bayi yang bakal lahir itu akan mewarisi keadaan bapanya. Salima yang dilahirkan hanya dengan sebelah kaki berkahwin dengan Muhammad Latif pada Ogos 2008

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

4 comments:

Remy hazza said...

Tuhan itu maha kuasa......

Mimie Najib said...

cinta sejati wlpun ke-2 nya mempunyai kekurangan pada diri masing2..

wantie said...

Maha kuasa Allah. semoga anak tu bakal membela nasib mereka

hainom OKje said...

Kegembiraan seorang bapa...melihat anaknya sempurna!

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers