Contest SEO 2012 Tahunku Yang Kacak Hampir Berakhir - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Contest SEO 2012 Tahunku Yang Kacak Hampir Berakhir

2012 Tahunku  Yang Kacak

Salam Satu Blogger. Dah hampir sampai penghujung penamat contest SEO oleh Spudin yang bertajuk 2012 Tahunku Yang Kacak untuk lelaki dan 2012 Tahunku Yang Cantik untuk wanita.
Persaingan yang berlaku memang cukup getir terutama untuk peserta lelaki. Turun naik kedudukan entri semua peserta macam biskut.
Dimana pihak penaja ingin melihat enri mana yang akan berada dalam carian pertama Google

Dan entri aku pula dalam minggu terakhir ini terus menjunam ke carian Google page kedua. Terpaksa bertungkus lmus menggunakan ilmu Tai Chi yang ada untuk mendapatkan kedudukan semula...hehehehe. Dan cabaran dalam SEO banyak mengajar aku.

Kemenangan bukan sesuatu yang aku kejar tetapi ilmu SEO ini memang menarik. Kalau memang syukur alhamdulilalh , itu rezeki Allah berikan pada aku.
Dalam konteks SEO ini aku dapat melihat satu impak yag besar dalam SEO ini ialah domain!!!!

Pada mula-mula contest ini berlangsung domain blogspot, net. dan com sering bertukar tempat dalam carta kedudukan. Tetapi akhirnya domain blogspot terus terpinggir dan dikuasai oleh dot.com domain dan saya rasa sudah tentu pengguna wordpress.
Manakala aku pula terkial-kial mencari penyelesaian SEO dengan menggunakan blogspot percuma ini...hehehehehe.

Tapi bukan bererti blogspot harus menyerah kalah!!! Semangat ini aku menulis..hahahahahhaa.
Perjuangan harus diteruskan tapi saya tahu skala perbezaan blogspot dengan wordpress cukup besar apatah lagi jika menggunakan domain sendiri.

Tapi bak kata rakan saya, SEO ini umpama main catur. Semua orang boleh main catur tapi tak semua orang tahu teknik-teknik main catur... Dan antara segelintir yang pandai teknik catur tapi ada yang lagi pandai.....peehhhh..Mendalam ayat ini..hahahahhaha.
So samada kau guna dot.com atau nama.blogspot.com, yang penting ilmu SEO ini sentiasa kena upgrade. Betul Tak?

Terima kasih kepada Spudin membuat contest ini, banyak yang aku belajar samada guna cara Tai Chi atau gunakan ilmu ghaib..hahahahaha.

Dan sekali lagi bila aku join contest ini, aku teringin sangat nak tukar pakai domain sendiri..huhuhuhuhuhuhu.

10 comments:

CikMunBlogger said...

macam agak mencabar contest nie . hehe . good luck :D

fatin amalina husna said...

no 3 dlm carian google..tahniah!! =)

Cikgu Fikri said...

hahahaahaha..siap ada ilmu tai chi ngan ilmu ghaib..cmner tu..huhu
paperpown, contest ni mmg best.. nk join gak aritu..tp cam segan lah plak..haha :)

Syaifuddin Alias said...

Assalam..
ya saya juga dah lihat kedudukan blog ini di tangga keberapa Google, ternyata blog bro di kedudukan ke3 .. di belakang AkmaOmar dan juga AkuBiomed.. masih ada masa, penilainya bukan calang-calang :)
Eizil Network akan menjadi penilainya

boni kacak said...

apa2 pun good luck jugak bro...

kalau rasa nak pakai domain, pakai je bro..domain pun murah je..hehehe.. kalau nak den rekemen orang yang sesuai dan senang nak deal pun boleh jugak..hehehe

baby comel said...

Kalau nk cakap psl SEO, alamak memang kita xtau la jwbnya.. Apa2 hal pun, gudluck & all the best to abg Hanif okey.. Tukar jelah domain, dah sampai masa la tu kot abg Hanif. hehehe,

afifudinsohaini said...

akma omar lagi kat atas..hari 3blog terbaik dia menang gak kan..

Remy hazza said...

insyaAllah...akan ada rezeki bro nanti....
all the best!!!

wantie said...

mencabarnya contest ni. harap harap kemenangan di pihak kamu.

hainom OKje said...

sori tak dapat undi hang!