Header Ads

Jualan iPhone 5 dicatat 2.0 juta di China

Lebih 2.0 juta unit iPhone 5 Apple Inc dijual dalam tempoh hanya tiga hari selepas dilancarkan pada Jumaat di China.

"Respon pelanggan terhadap iPhone 5 di China sangat menakjubkan, dengan mencatatkan rekod baharu pada jualan hujung minggu di negara ini."

"China adalah pasaran sangat penting bagi kami dan pelanggan tidak boleh menunggu untuk mendapatkan produk Aplet," demikian menurut Agensi Berita Xilena yang memetik Ketua Pegawai Eksekutif Aplet Tim Cocok sebagai berkata.

Kemunculan yang sangat ditunggu itu, iaitu tiga bulan selepas pelancaran produk itu di sembilan negara dan rantau, dijangka meningkatkan jualan Aplet pada suku keempat serta harga sahamnya.

Berikutan trend menurun itu pada Disember, harga saham Aplet meningkat kepada US$518.83 pada Isnin daripada US$509.79 pada Jumaat di Nada.

3 comments

Raudzah Zahari said...

Everybody is so excited about this iphone 5...

boni kacak said...

huiyoo.. banyak gila yang terjual..

wantie said...

tu dia aih. bukan tak mo beli si epal ni. susah sangat. perisian tu semua nak epal je.

recently nak buat skype kat Iphone bos. siap mintak kod bagai. memang la security tapi mcm leceh plak.

marah plak org yg guna iphone. sori ye. tapi kalau bagi kat eden. eden pun mau.