Kaki Wayang: Hobbit Menyesal Tengok!!! - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Kaki Wayang: Hobbit Menyesal Tengok!!!

2012 Tahunku Yang Kacak

Salam satu blogger. Semalam sibuk membeli kelengkapan sekolah anak-anak dan ambil kesempatan menonton filem gempak tahun ni Hobbit- Unexpected Journey.
Filem ini berkisar pengembaraan Bilbo Baggin iaitu bapa saudara Frodo Baggin. Hero Lord Of The Ring.
Berkisar macam mana Gandalf berkenalan dengan Hobbit serta cerita asal cincin yang ditemui oleh bapa saudaranya itu.
Cerita ni memang best!!!! Aku kasi 4.5/5!!!. Mula-mula bosan sikit lepas tu pengembaraan Bilbo bersama Dwarfs untuk pergi ke Lonely Mountain menentang naga yang telah menawan Ereburs negara Dwarfs.
Dalam pengembaraan tersebut macam-macam berlaku...lawan dengan Trolls, lawan Orcs, lawan Goblin. Jumpa Gollum--precious.....
PENYESALANNYA ialah sambungan cerita ini...huhuhuhu. Terkena juga aku....Dulu 3 tahun aku menunggu nak habiskan Lord Of The Ring.. Belum lagi Harry Porter 8 tahun!!!!
Dulu hampir nak terkena dengan Twilight...nasib baik tak tengok!!!!!..hihihihihi.
Walau apapun filem Hobbit ini memang best....tak boleh dinafikan cinemakrografi(betul ker ejaan) dia memang cantik....

19 comments:

eitcha,IM said...

eca pun suka sangat tengok cita the hobbit ni..berbaloi beli tiket wayang..hehe

Cik Syida said...

hahaha, kita serupa.. tapikan, lepas dah tengok hobbit, tgk balik lord of the ring, serius rasa berbaloi. sebab the hobbitkan cerita 60 thn sebelum tu. hehehehe :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ADA SAMBUNGAN KER... aiyaaaa

M'Rie R'Nie said...

Cinematography la abam hanif

boni kacak said...

bro buat den rasa nak tengok je ni..hahaha.pengaruh blog.hahaha

Intan Norhaida said...

ingatkan menyesal sbb pe...ghupenye sbb ade part 2..heheheh....
rui tau x tgk twillight..:)

Fazrol said...

Tapi bagi aku tak best sangat... aku expect cam Lord of the ring..
KSbb hero pendek kot.. ha ha..

Remy hazza said...

lepas nie kita addict kat teh hobbit la pulak bro...yg lain2 siri semua dah tamat...sayes remy ckp...cerita nie best kan.....

siti fatima Arifin said...

ala..ingat menyesal apa td.. nak p tngk jugak Hobbit. tp twilght pun nak kene tngk jugak.best yer..

Mr. Firdaus Windey said...

Ko nyer entri bikin aku nerves nak baca. baru nak gi tengok. hehe

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

belum tengok lagi hobbit!

miz ruha said...

nak tengok juga hobbit ni... tak berkesempatan lagi...

Througheart ∞ said...

nak tgk lah hobbit nti.

Aiisyah Roseskalerful said...

tengok lord of the ring byk2 kali pun xpernah faham cerita dia.. huhuhu

Raudzah Zahari said...

wow almost perfect...tak berkesempatan lagi nak pi tengok..but looks like is a must ..kalau dah almost 5 bintang ni...

Belalang hijau Perisik said...

igt ke nak ulas psl citer ni x best...rupanya x best psl ada sambungan :)

KorN said...

hobbit yang ni aku rase mcm x brapa best... watak hobbit tu kecik sgt rase nya...

afifudinsohaini said...

awal-awal memang bosan..sdene dalam rumah pun dah boring..

bro nak inform ni..jemput join segmen ni..mencari entry terbaik 2012..bro bole kongsi entry terbaik bro dalam segmen ni..
http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

hainom OKje said...

MMg tak suka pun tgk cite cam tu!