Home » » Kereta sport hibrid Ferrari akan dikeluarkan

Kereta sport hibrid Ferrari akan dikeluarkan

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Wednesday, December 26, 2012

2012Tahunku Yang Kacak
Gergasi perlumbaan Itali, Ferrari akan mengeluarkan model kereta sport hibrid untuk memenuhi cita rasa peminat kereta berkelajuan tinggi dan pada masa yang sama, peka terhadap penjagaan alam sekitar dalam tempoh beberapa bulan lagi.


"Kami sedang berusaha mengurangkan pengunaan tenaga tanpa menjejaskan prestasi Ferrari," kata ketua pembangunan kereta berkenaan, Matteo Lanzavecchia di sini. "Kami juga berjaya meningkatkan kuasa kuda kereta Ferrari serta mengurangkan pengeluaran gas karbon dioksida sebanyak 30 peratus," katanya.

Model California 30 yang berharga AS$239,000 (RM731,340) keluaran Ferrari kini lebih berkuasa dan dilengkapi teknologi terbaharu tetapi beratnya telah dikurangkan sebanyak 30 kilogram berbanding versi sebelum ini. Pada tahun lalu, sebanyak 7,200 kereta Ferarri telah dijual di seluruh dunia, meningkat 10 peratus berbanding 2010. Pengarah Komersial Ferrari, Enrico Galliera berkata, pihaknya turut meminati pasaran di Malaysia.

"Terdapat banyak peluang di serata dunia. Ya, pastinya kami amat berhati-hati dengan beberapa pasaran seperti Eropah tetapi terdapat ekonomi lain yang sedang berkembang iaitu China, Indonesia, Malaysia dan Amerika Syarikat," katanya

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

3 comments:

boni kacak said...

adeh...tak termampu nak beli kereta ni.hahahaha..harga dah lebih setengah juta dah tu.

hainom OKje said...

Sikit pun tak terliur... sebab dah tau tak mampu ha...ha...

Remy hazza said...

boleh tahan dia punya sale ye...... sampai 7K setahun....

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers