Keunikan Underwater World Langkawi - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Keunikan Underwater World Langkawi

Salam satu Blogger, kali ini aku nak berkongsi beberapa gambar keunikan Underwater World Langkawi yang aku rasa amat mengagumkan. Tak rugi bayar RM28 untuk 2 jam kepuasan merayau di dalam Underwater World Langkawi.

Lagi pun asyik lihat rakan-rakan blogger tepek gambar aku pun nak tepek gambar ..hehehehhee.

Mengunakan DLSR Canon dengan lens 50-240mm tanpa flash dengan shutter speed 100 dan ISO tinggi 1200 dan aperture 5.6 standard...kekekekekekeke.( nak juga cakap..hahahahhah)

Underwater World Langkawi   
Ikan Nemo yang melihat aku.....hehehehe
Underwater World Langkawi
Selain ikan terdapat haiwan tropika, burung ini asik bergerak ajer. susah nak snap.
Underwater World Langkawi
Terowong untuk melihat ikan-ikan besar, tak sempat  tangkap jerung

Underwater World Langkawi
Cantik tumbuhan laut


Underwater World Langkawi
Aikkk....tak kena mengena. Aktiviti mencelup tangan di Kuali Gamat. Suka hati dapat buat aktiviti kamikaze...

Keunikkan Underwater World Langkawi memang best. Bagi berjiwa bergambar baik pergi sini. Digalakkan bawa flash ler sebab banyak yang tempat  gelap tapi masalah pakai flash cahaya melantun balik dari cermin..




14 comments:

Intan Norhaida said...

kan xleh amik gambar pakai flash kan???:)
mmg best kt ctu.....especialy bwk anak2...

trah zain said...

cam best ja... xtau bila leh pegi,,huhu

Remy hazza said...

remy dah masuk byk kali....... seronok tgk kuda laut dan obor2 yg cantik2.....

LiNda said...

menarik la tempat dia..tak pernah smpai ke situ lagi, harus pergi nnti :)

CikZaniff said...

penah p sekali je..best kan

wantie said...

memang best tau dapat lalu dalam terowong. tu

shaiful zaidi said...

dah pi sana. Mmg best dan berbaloi..

dya bunga said...

xpernah msuk c2 lg

dilla said...

untunglaaa kamera canggih , kite pakai henset cikai je balut plastik amik gmbr dlm sungai tu pun blurr

ayut said...

best2x...pernah msuk situ time pegi langkawi...

baby comel said...

Selalu blk lgkawi. Tp masuk dlm underwaterworld ni xpernah lg. Cuma bergmbr depan bgunan dia adalah. Hehehe..

lepakk.com said...

Memang menarik la kalau bawa anak-anak

boni kacak said...

memang menarik..ditambah lagi dengan kehebatan owner blog ni menangkap gambar.hehehehe

hainom OKje said...

Tak pernah gi lagi kat sini Nep... Aquaria pernahlah!