Header Ads

Lawak: Apa erti Kedah?

Salam satu blogger. Sempena aku kat Langkawi Kedah, ada satu jokes orang Kedah beritahu aku.
Apa maksud Kedah? Maknanya Kenapa Engkau Duit Aku Habis?....hihihihi.
Istilah yang terbaik, kerana semenjak 2 hari kat Kedah ni. Duit aku banyak habis...kikikiki.
Macam-macam barang aku beli. Singgah Pekan Kuah. Beli coklat beraga-raga.
Pergi Matsarit perabih lagi beli kain batik....baju...keychain....huhuhuhu.
Pergi Akuarium Langkawi..perabih tiket. ...beli rokok jenama Jerman...belum campur curut...hihihi.
Pergi ke Suri dan Rams, perabih beli beg...beli pinggan...beli coklat lagi.....
Uhhhh!!!! Habis duit aku......
Kedah...ohhhh...Kedah....tarikanmu  terlalu hebat....
Kenapa Engkau  Duit Aku Habis.... 
Jokes.....jgn marah orang Kedah....hahaha.
Langkawi Kedah memang best!!!!!!

21 comments

Cik Adieb said...

haha, patutlah duit cepat habis time duduk di kedah ni :)

Hazwaniey Nadzim said...

sini org kedah. haha. tak marah. XD

Hazwaniey Nadzim said...

sini org kedah. haha. tak marah. XD

Niza Romli said...

laa..sy org Kedah. baru tau jgk apa makna KEDAH. kikiki

Nor Salmi said...

Hahaha... Macam tu ke? Kena bawa berkarung2 la kalau nk ke kedah..

normi nieza said...

shopping sakan lah nie..:)

ct cheery said...

haha..patutlah duduk kedah xleh nak save money..haha

bintanghati said...

choiii :)

KorN said...

haha.. da pergi langkawi memang terbang la $$$.. tmbah2 lak sane sume harga ok..

wantie said...

bukan kenapa engkau duit aku habis. Tapi kerana engkau duit aku habis.

hahahaha... tak sangka keluar semula ayat ni. masa kecil kecil dulu rajin la duk main teka teka dengan kengkawan.

nostalgia tu...

Remy hazza said...

pi langkawi ..mesti ler nak perabih duit..... shopping byk pun tak rugi...brg murah2....

misz aisya said...

satu ag special psl org2 kedah. depa ni campak lah kat negeri mana pon, loghat kedah tu pekat sungguh. kalau jumpe geng, riuh! huhu

dya bunga said...

haha..tau xpe..kalau g kedah msti duit habis..haha.. xde ole2 tuk dya ke?haha

fatin amalina husna said...

haha..husna kat kedah x mcm tu pon..

tempat tumpuan pelancong mmg mcm tu lar..=D

Emma Marinie said...

pandai ja depa ni bagi makna....

vidalsisah said...

Takper... bukan selalu pi sana kan. Perabihkan mana yg ada lam poket tu. Dlm poket jer taw! Hahaha...

CikZaniff said...

shopping sakan tu..saya org kedah pn lma xp langkawi tu..hihi

wantie said...

terima kasih sebab sudi jugak melancing kat negeri kami noh. len kali mai la lagi. mana tau lot kot jeromoh bila hang pa mai jalan di kedah ni.

kami tak dok mana aih. dok tang ni ja.hiksss

hainom OKje said...

Duk kat mana Nep?

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi kalau dah melancong mesti shopping giler2 punya...

hnahdy said...

memang la best. tempat kelahiran hana..hehe ada darah mahsuri ni.hehehe

ada lalu depan masjid al-hana. mak hana ambil nama hana sempena nama masjid tu :)