Lawak: Apa erti Kedah?

Salam satu blogger. Sempena aku kat Langkawi Kedah, ada satu jokes orang Kedah beritahu aku.
Apa maksud Kedah? Maknanya Kenapa Engkau Duit Aku Habis?....hihihihi.
Istilah yang terbaik, kerana semenjak 2 hari kat Kedah ni. Duit aku banyak habis...kikikiki.
Macam-macam barang aku beli. Singgah Pekan Kuah. Beli coklat beraga-raga.
Pergi Matsarit perabih lagi beli kain batik....baju...keychain....huhuhuhu.
Pergi Akuarium Langkawi..perabih tiket. ...beli rokok jenama Jerman...belum campur curut...hihihi.
Pergi ke Suri dan Rams, perabih beli beg...beli pinggan...beli coklat lagi.....
Uhhhh!!!! Habis duit aku......
Kedah...ohhhh...Kedah....tarikanmu  terlalu hebat....
Kenapa Engkau  Duit Aku Habis.... 
Jokes.....jgn marah orang Kedah....hahaha.
Langkawi Kedah memang best!!!!!!

21 comments

haha, patutlah duit cepat habis time duduk di kedah ni :)

laa..sy org Kedah. baru tau jgk apa makna KEDAH. kikiki

Hahaha... Macam tu ke? Kena bawa berkarung2 la kalau nk ke kedah..

haha..patutlah duduk kedah xleh nak save money..haha

haha.. da pergi langkawi memang terbang la $$$.. tmbah2 lak sane sume harga ok..

bukan kenapa engkau duit aku habis. Tapi kerana engkau duit aku habis.

hahahaha... tak sangka keluar semula ayat ni. masa kecil kecil dulu rajin la duk main teka teka dengan kengkawan.

nostalgia tu...

pi langkawi ..mesti ler nak perabih duit..... shopping byk pun tak rugi...brg murah2....

satu ag special psl org2 kedah. depa ni campak lah kat negeri mana pon, loghat kedah tu pekat sungguh. kalau jumpe geng, riuh! huhu

haha..tau xpe..kalau g kedah msti duit habis..haha.. xde ole2 tuk dya ke?haha

haha..husna kat kedah x mcm tu pon..

tempat tumpuan pelancong mmg mcm tu lar..=D

Takper... bukan selalu pi sana kan. Perabihkan mana yg ada lam poket tu. Dlm poket jer taw! Hahaha...

shopping sakan tu..saya org kedah pn lma xp langkawi tu..hihi

terima kasih sebab sudi jugak melancing kat negeri kami noh. len kali mai la lagi. mana tau lot kot jeromoh bila hang pa mai jalan di kedah ni.

kami tak dok mana aih. dok tang ni ja.hiksss

hihihi kalau dah melancong mesti shopping giler2 punya...

memang la best. tempat kelahiran hana..hehe ada darah mahsuri ni.hehehe

ada lalu depan masjid al-hana. mak hana ambil nama hana sempena nama masjid tu :)