Motor terbang atasi kesesakan - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Motor terbang atasi kesesakan

hanifidrus
Terperangkap dalam kesesakan lalu-lintas bukan lagi halangan untuk Larry Neal dan masalah itu tinggal kenangan sejak dia menggunakan kenderaan roda tiga bermotor.

Menurut Neal, kenderaan unik itu membolehkan dia bergerak dari satu tempat ke tempat lain tanpa berdepan kesesakan.

Apa yang perlu, katanya, cuma hidupkan enjin dan terbang ke destinasi pilihan. Digelar Super Sky Cycle, kenderaan Neal dilengkapi enjin 582 kuasa kuda dan tiga kipas sepanjang 173 sentimeter setiap satu. Dengan kemudahan itu, Neal boleh terbang setinggi enam meter pada kelajuan maksimum 56 kilometer sejam. Apabila di atas jalan raya, kenderaan itu boleh mencapai kelajuan maksimum 105 kilometer sejam.

11 comments:

Sue PeLik said...

lamaaaanyaaa tak singgah sini! masih best erkkkk kat sini huhuhu. hurm sonok kan?? kalau ada kenderaan mcm neh kat umah. uhuhuhuhu. nak jenjalan pun senang jerk :P

Niza Romli said...

mesti mahal...

Mira Adzlia said...

walaweh..mmg bgus tol tnsport beliau nih..klu ade 1, kompem da xstress dok kt kay ell...hihi

Joanna Yunus said...

hehehehe.... elok juga tu....tapi macam tak boleh bawa penumpang je...mana nak tinggal handbang yang nak mengikut je ni????

Steffany Daph said...

akhirnya, ada juga drg pasal benda yg terbang2 ni menjadi. okay la tu kan. yg buruknya ialah keselmatan mereka tak tentu lagi terjamin.

Che Rosliza Che Mat said...

kat Malaysia boleh ke? kikiki

dhinai adnan said...

nanti pihak JPJ pening kepala nak buat AES baru untuk laluan udara plak

wantie said...

Adoyai...pas ni kesesakan di udara plak. Pas tu kemalangan kat pencawang letrik atau mana mana wayar yabg bersirat kat udara tu.

wantie said...

Ha... system AES tu nak pacak kat mana pulak pak jpj? Kan ka laju motor ni. Cam no nak detect speed trap tu.

hainom OKje said...

Nep apa lagi booking le..... nnti boleh tjmpang balik muo..... hu...hu....

Remy hazza said...

atas jalan lagi laju dari terbang.... tapi untungnya..... takde jem..... takde traffic light