Header Ads

Bantuan Persekolahan 1 Malaysia

haifidrus
Salam satu blogger. Aku rasa dalam minggu ni semua ibubapa yang anak-anak mereka bersekolah rendah dan menengah sibuk mengambil RM100 pemberian bantuan kerajaan.

Ini kali kedua rasanya pelaksanaan bantuan ini. Dan aku pun terlibat sama.
Sepatutnya Isnin ni aku ambil duit. Aku dah apply cuti nak pergi sekolah. Tiba-tiba tunda hari Rabu pula.

Alasannya YB nanti akan bersama-sama memberi bantuan tersebut. Tak pasal-pasal aku kena apply cuti. Ingat senang, aku nak apply cuti kot.

Tapi tak per, dapat bersalaman dengan YB....hihihihi. Biasalah PRU13 nak dekat, kena mesra rakyat. That normal...

Terpaksa kensel cuti Isnin...apply hari Rabu. Dan soalan sama aku kena jawab ngan boss aku. Menyusahkan..hihihihihi.

Sekolah anak aku ini memang pelik sikit. Setiap tahun buat meeting PIBG waktu ibubapa bekerja. Lepas tu kami tak datang, kata tak beri sokongan.

Beli buku teks pun dibuatnya hari Isnin. Memang menambahkan kepelikan ler sekolah anak ni.

Nak amik duit pun waktu bekerja. Nasib baik amik duit...suka tak suka terpaksa datang...hahahaha.
Tapi aku faham..takkan pasal kami cikgu kena kerja Sabtu. Mereka pun nak rehat..

Aku tak komplen yek...cuma membebel ajer. Kang tak pasal-pasal aku kena ceramah ngan Sharifah Zohra tu kata...manusia hanya tahu komplen ajer!!!!!...hehehehe.  Listen..listen...

Aku dengan bini aku dah plan, bahagi dua duit bantuan. Barang sekolah pun dah beli.....yuran dah bayar...so duit tu milik kami ler....hihihihi.

Walau apapun terima kasih pada kerajaan sedikit sebanyak membantu kami.
Walau apapun undi kami adalah rahsia...hahaha.

13 comments

Etuza Ezawarna said...

perlu manfaatkan sebaik2nya, kalau ramai adik beradik..berapa agaknya kalau 10 orang ..tentu rezeki tu. kena juga bersyukur..
tak apalah anak masih belum mahir berbelanja, nanti anak beli mainan pula...

shaiful zaidi said...

Duit tu kena bagi masa mesyuarat PIBG. Barulah ramai ibubapa yang datang mesyuarat.

Anak Pak Muin said...

yup! undi adalah rahsia..haha

fatin amalina husna said...

ringan lar sikit bla dah dpt bantuan nih..=D

aqumad.com said...

pastu keluar duit br1m rm 500 lagi ,, hee

Hanif Idrus said...

Idea baik tu Shaiful.....buat 2 in 1...

ALS said...

Bestnya.. Harap adik saya dapat jugak :)

MaYa MustWany said...

yups bagus wat time pibg,sure ramai parents datang..hihihi..

skolah adik mas lum lagi ..

hainom OKje said...

Duit tu dah hampir habis buat beli baju diaorang bukan buku....he..he..

3no gr33ny said...

orang beri kita terima seadanya..

Nadia Johari said...

baik duit tu simpan tuk mase depn ank2..

wantie said...

aisey.. siap bagi dua lagi tu. tk pe wak anak pi makan makan. pas tu bayar bagi dua gak.

tu la. Sib baik my hubby night syift. so tak payah apply cuti. Dah le tu, cikgu bagi surat hari khamis.
kalau nak apply cuti dan dan mcm tu memang susah.

Saya lain le, boleh je call dan mintak masuk lambat sikit tanpa potong cuti. hehehehe
Saya ni special case. Ada syer kat company. kui kui kui

Remy hazza said...

rezeki...walaupun rm100..tetap duit...remy terus tarak....he3