haifidrus
Salam satu blogger. Aku rasa dalam minggu ni semua ibubapa yang anak-anak mereka bersekolah rendah dan menengah sibuk mengambil RM100 pemberian bantuan kerajaan.

Ini kali kedua rasanya pelaksanaan bantuan ini. Dan aku pun terlibat sama.
Sepatutnya Isnin ni aku ambil duit. Aku dah apply cuti nak pergi sekolah. Tiba-tiba tunda hari Rabu pula.

Alasannya YB nanti akan bersama-sama memberi bantuan tersebut. Tak pasal-pasal aku kena apply cuti. Ingat senang, aku nak apply cuti kot.

Tapi tak per, dapat bersalaman dengan YB....hihihihi. Biasalah PRU13 nak dekat, kena mesra rakyat. That normal...

Terpaksa kensel cuti Isnin...apply hari Rabu. Dan soalan sama aku kena jawab ngan boss aku. Menyusahkan..hihihihihi.

Sekolah anak aku ini memang pelik sikit. Setiap tahun buat meeting PIBG waktu ibubapa bekerja. Lepas tu kami tak datang, kata tak beri sokongan.

Beli buku teks pun dibuatnya hari Isnin. Memang menambahkan kepelikan ler sekolah anak ni.

Nak amik duit pun waktu bekerja. Nasib baik amik duit...suka tak suka terpaksa datang...hahahaha.
Tapi aku faham..takkan pasal kami cikgu kena kerja Sabtu. Mereka pun nak rehat..

Aku tak komplen yek...cuma membebel ajer. Kang tak pasal-pasal aku kena ceramah ngan Sharifah Zohra tu kata...manusia hanya tahu komplen ajer!!!!!...hehehehe.  Listen..listen...

Aku dengan bini aku dah plan, bahagi dua duit bantuan. Barang sekolah pun dah beli.....yuran dah bayar...so duit tu milik kami ler....hihihihi.

Walau apapun terima kasih pada kerajaan sedikit sebanyak membantu kami.
Walau apapun undi kami adalah rahsia...hahaha.