Blogwalking Peserta Hanif Idrus Giveaway 2013 - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Blogwalking Peserta Hanif Idrus Giveaway 2013

hanifidrus

Salam Satu blogger. Semalam jenuh gak nak blogwalking semua senarai peserta Giveaway 2013 yang berjumlah 65 orang dan hari telah bertambah menjadi 69 orang.
Ini adalah sambutan dari rakan blogger yang jitu kepada Hanif Idrus Blog serta rakan-rakan baru yang sudi berkawan dengan saya.
Thanks to all!!

Setiap hari ada sahaja rakan blogger yang menyertai giveaway Hanif Idrus 2013 dan ia merupakan satu impak yang baik kepada Hanif Idrus Blog.
Selain itu semua peserta secara automatik akan dimasukkan ke dalam bloglist Hanif Idrus di http://hanifidrus.my.

Sudah tentu ramai blogger hairan kenapa bloglist menggunakan domain sendiri padahal blog utama masih menggunakan blogspot.
Pertama sekali ialah aku tidak mahu membuat basic job ke atas blog utama aku ini..hehehehehe

Mula-mula terpaksa daftar Nuffnang dan kemudian aku akan alami kehancuran dalam Alexa aku yang kini bawah 200,000 dengan link sebanyak 486 link.
Selain itu pagerank aku juga akan hilang serta merta...walaupun aku tahu PR aku hanya PR1..hahahhahaha.

Usia blog aku pun dah berumur 3 tahun lamanya.....sayang nak ubah nama domain tersebut.
Aku malas betul nak godek sana sini kalau blog utama aku ini berubah domain....
Tak sanggup!!!

So aku ambil keputusan menggunakan bloglist aku yang sememangnya PR1 kepada domain dot.my.
Disebabkan domain ini percuma selama setahun dan hanya perlu bayar RM20 setahun...
Maka tak rugi rasanya kalau nak mencuba nikmat domain yang semua orang katakan.hehehehee.

Sajer ajer nak beri kepelikan kepada rakan blogger..kenapa ler si Hanip ini buat blogslist pakai domain sendiri..hahahahahahaa.
Mana tahu..kalau dapat PR disebabkan domain ini..hemmmm...
Semua rakan-rakan akan mendapat pagejuice bloglist Hanif...

Walau apa pun ...sebelum aku mengigau menaip yang bukan-bukan..sekali lagi aku ucapkan terima kasih kerana join giveaway Hanif Idrus Blog.
Dan semalam semasa jalan-jalan aku dah dapat beberapa orang yang ruang komennya meletup-letup hingga ada 50 komen sekali..huhuhuhuhu.
Komen tak dikira komen sendiri yek...

Selain itu terdapat blogger yang memang kaki blogwalking ke semua rakan peserta. Itupun key point untuk mendapatkan keychain giveaway ini..
Saya berharap tujuan giveaway ini untuk mengujudkan situasi aktif dikalangan peserta kunjung mengunjung sesama sendiri berjaya..

Jika tak achieve 100% tapi kalau dapat target dalam 70% pun saya dah cukup happy....
Thumbs up kepada peserta giveaway!!!!

18 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum abg hanif! hehe. tak kira komen sendiri ek? errr kalah ler saya. hehehe yang penting sekali sy dah blogwalking ke semua peserta! thumbs up to me. hehehhe. sheila tak boleh nak tukar domain. ada masalah teknikal setiap kali berjaya cuma bertahan dalam 10 minit je. pastu blog takleh nak buka. sedihhh ohhh

normi nieza said...

nama saya ada tak?haha

Hanif Idrus said...

Masalah tukar domain tu saya pun pernah hadapi..
Hantar tiket kepada syarikat tersebut dan minta tolong..

Dalam kes saya tempoh hari...dah dekat 2 minggu problem..
Buat punya buat tak jadi...
Hantau tiket...,dia minta password blogspot...tak sampai sejam dah jadi!!!
No problem..kalau Asiahost..memang cekap..dot.my...
Sudah diuji..ehhehehe

wantie said...

masih gigih BW ni

Azlan Strider said...

congratulation bro...banyak yang join tu..hehehe..semoga giveaway tu berjalan dengan lancar..hehehe

Regards,
-Strider-

Cik Syida said...

owh.. gigih saya bw.. huhuhu

Haryati Faizal said...

alhamdulillah....

afifudinsohaini said...

ramainya join.kompem penat buat bw..

michelle De hunny said...

fenat BW kalo cenggini.
nak sediakan tenaga internet nih
hehehe

Nadia Johari said...

hahhaa..jenuh dh weee

boni kacak said...

kalau dah ramai macam tu, kuasa unifi memang sangat2 ditagih..hehe. alangkah bertuahnya mereka yang ada unifi.. laju je..

myfreeminded said...

saya ni ada hajat di sudut hati nak join serta bila sahabat2 blogger buat Give away ni tapi saya ni agak malas nak belajar cara buat link2 tu.

ayut said...

bt bloglist guna domain..1st time ni dgr...slalu org bt kat main blog.. :) lom publish lg entry utk ni...huhuhu

fatin amalina husna said...

sama-sama..nnti husna segerakan terjahnya ye..=D

Remy hazza said...

TAHNIAH BRO....MEMANG TERBAIK...SATU PENCAPAIAN YG MEMBANGGAKAN....

Mentari Minda said...

tahniah juga buat bro hanif...kerana merealisasikan segmen ini dengan jayanya...

hainom OKje said...

Sori lah Nep kali ni mmg malas nak join!

As Lin said...

Nk bw lagi ni..huhu...