Duit RM100 Sudah Diambil..

hanifidrus
Syukur Alhamdulilah semalam dah ambil duit Bantuan Persekolahan RM100.
Tapi mak oiii!!! berjam aku menunggu sebab bantuan persekolahan ini diadakan sekali Mesyuarat PIBG dan ucapan YB..

Menyesal aku buat entri Bantuan Persekolahan 1 Malaysia dan ramai yang mencadangkan sepatutnya dibuat Mesyurat PIBG sekaligus. Amik kau!!! Kata-kata adalah doa,,,,menjadi kenyataan..hahahahhaa.

Tapi aku lihat orang yang paling gembira sekali ialah YDP  PIBG Sekolah dan Gurubesar sebab mesyuarat kali ini cipta rekod kedatangan yang tersangat baik!!! Tersengih-sengih muka sorang-sorang....

Best gak Mesyuarat PIBG ini dapat lihat usul dan cadangan ibubapa. tapi bukan pasal akademik ler..cerita pasal pagar nak repair baru, pencawang baru dan upah RELA jadi guard.

Padahal aku lihat rekod UPSR untuk bahasa Inggeris menurun sejak tahun 2010 hingga 2012. Manakala keseluruhan lulus UPSR terlalu sedikit peningkatan hanya dalam 64% kot. Total 60 pelajar UPSR 2012 hanya 8 perolehi 5A.

Lagi satu graf salah buat...hehehehhe. tahun 2010 aku lihat result 61 % tapi graf kat line 72%. Tu yang aku pelik sebab apa panjang sangat graf tu berbanding graf-graf yang lain....

Tapi aku tak tanya apa-apa sebab pertama kali join so aku hanya pemerhati ajer dan lagi satu YDP PIBG tu kawan rapat mak mentua aku ...hahahahaha.

Tiba-tiba YB lak datang..kata nak datang pukul 2.30pm tapi datang pukul 4pm. Satu lagi penantian mendengar ucapan YB sempena PRU13 ini.... Berapi-api dia bercakap.

Aku tak ambil gambar sebab nanti kau orang kata aku orang kuat BN....Ini bukan blog politik..cewahhh!!
Akhirnya penantian berpeluh-peluh, haus dan lapar terbayar apabila YB memberi sendiri wang bantuan.
Betapa excited aku sampai amik gambar jadi blur..hahahahaha

Dalam gambar anak aku  tersenyum ajer...sorry Hanis..itu duit abah ngan mama kau..

By the way , majlis tersebut berjalan dengan lancar dan baik. Tahniah kepada pihak guru dan PIBG kerana berjaya menganjurkan majlis yang penuh gemilang ini..

Penat guru-guru, kena stay kat sekolah sampai petang untuk melayan karenah ibubapa dan mengagihkan wang bantuan yang pada dasarnya bukan termasuk dalam skop kerja mereka.

Tanggungjawab mereka bukan sekadar mengajar sahaja tapi luas dari itu. Hidup guru-guru Malaysia!!!

Sekolah anak aku ada blog ler..kalau rajin boleh singgah kat sana.Tak ramai follower...hehehhe
Klik Sini










27 comments

yelah, hampir semua sekolah buat majlis. YB nak turun padang bg duit =) hehe, rezeki..

elok sangat bro...alang nak ambil duit terus buat mesyuarat sekali..... mesti full.....he3

Cadanganku diterima jugak akhirnya...

pndai diorang buat hari ibu bapa x cuti..

Laguna punya idea ler ni..buat meeting yek...
Duit sampai bila pun tak cukup..hihihi

Untungnye Abang Hanif. Kalau ada anak ramai lagi best kan?

Aisssss....tak mahu anak ramai-ramai... 2 dah cukup!!

kenapa bro tak upload video ucapan yang berapi-api tu??hahahaha

Guru umpama lilin, lgpun duit tu buat bayar yuran jugak kan.. hehehehe

Geli hati baca tang ayat ni..
"sorry Hanis..itu duit abah ngan mama kau" hehehe...

Kat sekolah akakpun penuh juga hari tu dgn ibu bapa.. memang catat sejarahlah kiranya..

lega juga dh dpt rm100 tu :D hewhew..dpt digunakan dlm kehidupan seharian especially yg melibatkan hal skolah.

memang penat. terdengar luahan hati mama. terkejar2 p amik duit nie. adik2 ada kat sek menengah and sek rendah.So, pg and petang ke sklh. yb plak cakap punya la lama. hehe...

wahh syiok la abam hanip.. ehhh.. hehehe.. adik sy belum dapat lg.. kata duit xcukup ritu

duit utk abah dan mama?? haha.. abah dengan mama nak buat dengan duit tu :-P

baguslah..ada ibu bapa yg menghargai kerja guru..=)

Wah best tu... Parents dapat duit...hehehe...

alhamdulilah...harap dapat diteruskan buat masa akan datang..dan duitnya bertambah... :)

60 pelajar UPSR??? sekolah kat mana ni? mcm sikit je

tu la.. asyik tak penuh je syorat PIBG. kali ni hambek. semua hadir. Muat ke?

aritu pon nmpk gak ank sdara ada tnjuk surat suh amik....

samala ngan sekolah anak janji kui 11 pagi lastly kui 12.30 baru nak bagi duit, jenuh jugak ibu bapa yg dok tunggu punya lama...

hihi mmg strategi berkesan sgh laa.. kalo x mmg susah nak kumpul ibubapa ms mesyuarat PIBG.. :)

ha..ha... dah selamat pun duit ni..