Home » » Gambar Puteri Diana semasa remaja dilelong

Gambar Puteri Diana semasa remaja dilelong

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Monday, January 7, 2013

hanifidrus
Sekeping gambar Puteri Diana ditanda dengan tulisan yang meminta ia tidak diterbitkan akan dilelong pada bulan ini. Gambar tersebut menunjukkan ketika Diana belum berkahwin dengan pewaris kedua takhta Britain, Putera Charles.

Menurut firma lelongan, RR Auction, gambar berkenaan mungkin tidak pernah dipamerkan kepada media sebelum ini. Tarikh yang terdapat di belakang gambar itu ialah Februari 1981. Gambar tersebut dirakamkan selepas Charles dan Diana menamatkan spekulasi bahawa mereka akan berkahwin.

Menurut agensi berita AP semalam, gambar berkenaan diperoleh dari Arkib Caren. Arkib itu mengumpulkan koleksi gambar-gambar dari surat khabar dan penerbitan lain. Gambar tersebut dibeli dari akhbar Daily Mirror tujuh tahun lalu.

Naib Presiden RR Auction, Bobby Livingston pada Sabtu lalu menyatakan beliau tidak mengetahui identiti lelaki yang berada di sebelah Diana. Bagaimanapun, beliau difahamkan, sebuah akhbar Britain berjaya mengenal pasti identiti lelaki itu.

Media Britain mengenal pasti lelaki muda itu sebagai Adam Russell. Russell ialah cicit bekas Perdana Menteri Britain, Stanley Baldwin. Diana dan Charles berkahwin pada 29 Julai 1981. Bagaimanapun, perkahwinan tersebut berkecai pada 1996.

Diana kemudian meninggal dunia akibat nahas jalan raya di sebuah terowong di Paris, Perancis pada tahun 1997. Beliau merupakan ibu kepada Putera William dan Putera Harry

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

3 comments:

Maisarah Azmi said...

nak lelong? mesti mahal

wantie said...

dia memang cantik.

hainom OKje said...

kalau dah femes gambar tgh baring pun laku...ha.ha.

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers