Kaki Wayang: CZ12

Salam satu blogger. Pendek sangat tajuk cerita Jacky Chan ini..hehehhehe.
Semalam aku menonton filem ini dan rating yang aku boleh berikan ialah 4.8/5.
Yes..it true kerana cerita ini memang best sangat!!!

Berkenaan JC iaitu Jacky Chan pencuri artifak antik telah ditugaskan mencuri Zodiak Cina yang berjumlah 12 kepala. Pelbagai peristiwa yang lawak dan stunt yang mengagumkan sepanjang peristiwa ini.

Aku tak mahu bercerita jalan cerita ini nantikan JC saman aku ..hehehhee.
Tapi aku nak cerita tentang bestnya cerita ini.

Sudah tentu stunt yang dilakukan oleh Jackie Chan yang lain daripada yang lain. Memang nampak simple tapi sukar. Itulah kelebihan JC dalam mana-mana lakunan beliau.

Kedua ialah penggunaan teknologi dan gadget yang dipergunakan dalam filem ini. JC dalam filemnya sendiri berkata bahawa bukan dia yang terhebat tapi teknologi yang membuatnya jadi hebat!!!

Cuma dari segi CGI agak lemah ler..hehehehe. Macam balak yang turun dari lereng bukit tak nampak real dan beberapa adegan, tapi boleh dimaafkan.

Permulaan kemunculan JC ialah penggunaan roller blade yang awesome...
Jom tengok!!! Walau pun dah 2 minggu di tayangkan tapi semalam aku nak tengok punyalah penuh panggung.
Terpaksa aku dan wife aku duduk depan..huhuhuhuh.
By the way ...filem ini memang  best !!!

Yang aku respek semalam aku tengok wayang....Melayu, India dan Cina semua tengok filem Jacky Chan ini....gua suka rakyat Malaysia..proud to be Malaysian..

18 comments

wah.... bestnya... mmg nak g tngk ni...

semalam mas tengok minyak dagu, agak mengecewakan..kawan mas nak tengok filem ni,mas lak takut tak best..

smlm pun tgk citer ni gak kt alamanda..huhu :)

smlm pun tgk citer ni gak kt alamanda..huhu :)

macam best je..tp cite JC semua best2 kan..=D

dh tengok.. yg part jackie berguling kat volcano tu memang real habis.. bgegar otak tngok..

biasanya movie lakonan Jacky Chan memang tidak menghampakan...

Tak suka cite gaduh-gaduh...ganas!!!!he..he..

filem ni ke yang jackie chan kata filem terakhir dia?

My forever favourite hero, JC! Dengar kata ni last movie dia kan ? Lepas ni JC dah tak berlakon dah.. Buat keja balik tabir la plulak kot.. HUHUHU.. Will miss him.. Tak tengok lg.. Tapi WAJIB tengok.. =)

mesti best citer ni sebab jacky. hehehe.. minat jacky

filem aKSI kalau ada jackie chan memang padat dgn pertarungan......