Header Ads

Kesilapan Lelaki Semasa Menutup Aurat

*Kepada kaum Adam...

Adakah anda menutup aurat??...bercakap soal aurat...ramai di antara kita yang berusaha untuk menutupnya dgn sebaiknya... mengikut fesyen2 tersendiri...tetapi..adakah kita benar2 menutup aurat mengikut seperti apa yang telah diperintahkan??...mungkin ramai yang tidak sedar dengan hakikat ini...ramai yang hanya sekadar menutup, tetapi tidak menjaganya...semoga bermanfaat...share jika berfaedah..^^,

Perkongsian dari Muizzuddin Pauzi. Terima kasih ^

13 comments

fatin amalina husna said...

kadang terlepas pandang..

shaiful zaidi said...

tq bro.

Ibu Amirul said...

Ramai yang memandang enteng tentang aurat lelaki ni kan

Sue PeLik said...

dtg sni cari bro hanif. sihat ker?? huhuu.

# hurm aurat lelaki neh kadang2 orang macam tak berapa nak amek berat sangat berbanding kalau aurat perempuan huhuhu

wantie said...

itu la kan. suami saya pun kalau kat umah atau ke shopping komplek sekalipun belaiu memang tak akan pakai seluar pendek.

Malah seluar bermuda pun dia tak de.
Tapi................... bila time main bole, berseluar pendek jugak dia. macam mana tu?

Mrs Velentine said...

mungkin ramai yg lepas pandang sebab aurat selalu org kaitkan dgn wanita

afifudinsohaini said...

haah.,,..kadang-2 perasan pun buat2 xperasan..terima kasih bro ingtkan

ejulz said...

terima kasih di atas perkongsian.. :)

afzalsukasuki said...

lagi satu masa time solat, bila pakai kain pelikat..time sujud org blakang boleh nampak lutut makmum depan.

tak sah solatnya

haz said...

zmn skrg ni lelaki suka pkai seluar tunjuk boxer. ish3.

Daddy Zuki said...

saya pakai seluar three quarter je..tu dah tutup aurat kan?

TiranaAduka said...

tq..tepat dan jelas

hainom OKje said...

Lelaki ni tak yah le nak pakai selur 3 suku tu pakai aje seluaq panjang terus...kan senang!