hanifidrus
Salam satu Blogger. Cerita ini dah 1 minggu berlalu melibatkan perbualan antara aku dengan mama aku..

Untuk pengetahuan, kat taman mak aku ini tengah kecoh pasang Astro!!! Hampir semua rumah dan balai raya dah pasang Astro ini tapi dia orang kata bayar RM300. Lepas tu tak perlu bayar apa-apa lagi.

Mak aku beria-ria nak pasang nak Astro free ini. Aku tak kisah ler sebab yang keluar duit mak aku...hahahhahahaha. Aku mengiyakan ajer ler....

Sebenarnya dari dulu lagi aku nak pasangkan Astro kat rumah mak aku ini. Sebab line memang tak bagus. Sekarang ini pun channel yang dapat tengok hanya TV1, TV2 dan TV3. Yang lain-lain memang tak dapat.

Tiap-tiap minggu aku lepak kat rumah mak aku, tak ada cerita nak tengok. Nasib baik ada DVD Player boleh beli DVD...

Aku pernah utarakan idea ini pada mak aku dulu pasang Astro. Yang murah punya RM38 punya. Tapi mak aku kata, "Tak payah pasang, mak bukannya nak mengadap TV tu 24 jam!! Buat rugi ajer pasang, tiap-tiap bulan nak kena bayar bil"
So aku mendiamkan diri sahaja, sebagai anak yang soleh...hehehehehehe.

So untuk memendekkan cerita aku pun siasat apa itu Astro free ini. Rupanya Astro Njoi yang telah diwar-warkan tahun lepas. Aku sendiri pun pernah buat entri pasal ini...huhuhuhuu

Aku pun melakukan siasatan dan sudah tentu aku pilih keyword Keburukan AstroNjoi....hahahahahaa Setakat ini keburukan utama Astro Njoi ialah TV Al Hijrah tak ada.. ASTRO RIA pun tak de arrr….lagi pelik TV8 pun tak der...emmmm.... Pelikkan!!

Terkini ia ada prepaid untuk tengok channel tambahan..bayar RM20 untuk 15 hari...emmm Bagus juga kalau aku cuti panjang atau hari raya boleh ler aku beli channel prepaid ini...

Kesimpulannya, memandangkan rumah mak aku ini sekarang hanya 3 channel ajer yang boleh tengok dan menyakitkan hati aku, maka berbaloi ler mak aku ambil Astro Njoi ini...
Mak!!! boleh ambil Astro Njoi!!!!

Cuma sekarang aku nak check  kos pembayarannya, satu kampung mak aku kata RM300 tapi bila aku baca kat homepage Astro. Harga barang-barang dia sekali bayar ialah RM308 TETAPI tak termasuk bayaran pemasangan RM100. Maksudnya kena bayar RM408.

Ini aku kena confirmkan dulu.

Nak mendapatkan maklumat jelas tentang Astro Njoi Boleh KLIK Disini

Sedikit maklumat tentang Astro Njoi:
Astro NJOI, dimana melaluinya ia menawarkan perkhidmatan televisyen satelit secara percuma, tanpa sebarang caj bayaran bulanan. Melalui perkhidmatan Astro NJOI tersebut, para pengguna akan mendapat akses percuma kepada lebih 18 saluran televisyen dan juga 19 saluran radio.

Perkhidmatan Astro NJOI turut sama akan didatangkan dengan sokongan prabayar, dimana para pelanggan boleh menambah wang pada akaun mereka, dan membuat langganan untuk sesuatu saluran dengan mudah melaluinya.  Perkhidmatan prabayar ini akan dilancarkan pada hujung tahun 2012