Termometer tertinggi di dunia menanti pembeli

hanifidrusSebuah termometer paling tinggi di dunia yang terletak di sini kini ditawarkan kepada orang ramai yang berminat untuk membelinya pada harga AS$1.75 juta (RM5.32 juta).

Pemilik termometer itu, Matt Pike dari daerah Orange membelinya daripada seorang rakan perniagaan restoran Bun Boy pada tahun 2005.

Termometer itu dibina oleh Willis Herron yang juga pemilik bersama restoran tersebut pada tahun 1991. Pike yang merupakan pemilik restoran Bob's Big Boy menyatakan, bil lampu termometer itu ialah AS$8,000 (RM24,336) sebulan.

11 comments

8k sebulan utk bil elektrik...wah melampau mahal...

fuyoo..mahalnya termometer tu...agak2 berapa ketinggian dia tuh..hehehe

Regards,
-Strider-

Memang sah2 la kita x mampu nak beli. Lagipn, nk letak belakang umah pon x muat...keh3

klu sebulan bil api ye sbyk tu bek ayut beli umah...mcm2x kat dunia ni rupe ye...kdg2x tak logik sungguh...

Pembaziran sungguh :D

http://seek4stuff.blogspot.com/
http://www.thespikeyfidz.tk

bil tiap2 bulan tu yg tak sanggup nak bayar tu.....

agak agaknya la kalau bayar 24k sebulan boleh dapat rumah mcm mana ek kat malaysia. hahaha...

mesti ada pembeli punya cayalah..
sebab kat dunia ni ada juga golongan yang jenis duit banyak tapi tak tau nak buat apa.

Yang beli tu nanti mesti nk Name je..skarang sbb nak kn Nama tercatat dlm world of record,diorang sanggup buat ape saje..