Cara Elak Baby Rosakkkan Laptop

hanifidrus
Salam Satu Blogger.Tempoh hari aku meronda-ronda di facebook terjumpa tekni yang digunakan oleh rakan aku mengelakkan laptop beliau di rosakkan oleh baby dia.

Budak-budak zaman sekarang ini kan tengok Upin Ipin melalui tab atau lap top kepunyaan mak sedara, bapak sedara, kakak kesayangan mereka atau ibu bapa mereka.

Biasanya baby ini mempunyai naluri ingin tahu dan mangsanya ialah lap top anda dihempaskan atau dicabut butang-butang....huhuhuhuhu.

gambar di atas menerangkan teknik terbaik untuk mengelakkan laptop anda dirosakkan oleh anak buah, adik kecik anda atau anak anda..
Siap ada sangkar lagi..ehheheheh

28 comments

ops..iman kalau buat cm 2 kat anak sedara lagi la dy ngamuk jerit2 1 flat dgo.gns toi anak sdre iman xmcm yg lain.xtau la nk wat cmne ag.kdg2 rilek je siap duduk atas laptop

wah terbaik la...takkan rosak punya :)

hahahaaa bagus2 boleh pakai ni.. tapi budak sekarang bijak...

haha..anak sedare aku xleh tgk dari jauh..mesti ngamuk nak tgk dkt2..haha

Very good idea jika.. jika baby tu hanya duduk baik-baik sahaja. Cuma nak ingatkan yang laptop tu perlu dilapik dengan benda keras supaya laptop tidak diletakkan atas tilam atau kain.

Ini untuk mengelakkan laptop tersebut jadi terlalu panas kerana kipas ventilator tidak dapat mengeluarkan udara panas dari laptop dengan baik.

Hehehe... ooo rasanya kat anak saya tak dapat membantu jalan ni, habis di lemparnya barang2 sekeliling dia tanda protes... :)

uiiiiii takleh macam kesian dia nak tengok... kalau sofea terus mengamuk lappy tu tak dekat dengan dia... hehehe

Hehe terbaik. Ada nampak kamu +Google cerita saya, terima kasih ya :)

bagus budak tu nonton daru jauh. kalau anak saya dia pun nak join masuk dalam kelambu tu...

Hahaha, maximum protection tu. Kalau saya, kalau owg pegang ckit. Trus jadi Randy Orton, mena hempas2 budak..

hehehe..bijak betul..tapi anak sy tak nak mcm tu..dia nak jg duduk depan tengok puas2..

adik ateh besar dah tak leh la nak buat cam nie. mmg bleh jahanam laptp kalau bg dia main... mcm2 game.

haha..alalala comelnya. letak laptop dlm tu.

hahahaha..idea yang bagus, tapi tak boleh guna pakai untuk anak cheqkaq..sbb dia akan still gak cube amik laptop tu dengan merempuh kasar halangan tu..percayalah..hahaha

hahaha.. sian dia.. pandangan terhalang...

hahaha.. kesian nya dia.. anak saya 10 bulan dan pndai touchscreen.. tau la plak tu enset touchscreen.. uuuu hebak2 budak zaman skrg

haha..budak tuh mesti x puasnya..sebab x dpt sentuh..=P

cara macam ni boleh mendatangkan masalah penglihatan pada kanak-kanak

itu bukan play pan baby ker namanya bro???hehehe..menarik gak idea nie..hehehe

Regards,
-Strider-

salam bro hanif
Adoi..kesian la pulok.tak pe ta ajar qaliesah ta pelan2.hehe

cara terbaik..... tapi camner dia nak tekan bro......he3

boleh dicuba teknik tuh....haha

hahaha..mmg bek ni..tp klu bdk jenis bijak mau di sondol bnda penghadang tu...leh ptah jgk tu nnt..tak pon tgolek..hihihi :D

ha..ha... terbalik pulak... laptop pulak yg duk dalam

adik saya ciap pijak lagi laptop dok ats lantai..naye laptop..:(..bagus jugak klu ada sangkar camtu ya..:)