Ciri-Ciri Bakat Berniaga

hanifidrus
Sebenarnya aku nak buat Wordless Wednesday. Hari tanpa kata-kata. Tapi aku tahu aku ni suka membebel baik aku tulis entri direct to point...hahahhahaha.

Ciri-ciri orang yang mempunyai bakat meniaga:
a) Mukanya bulat dan Manis
OK..muka aku bulat sikit tapi manis memang ada ler. Bukan aku kata , tapi bini aku kata, senyum aku manis..kikikikikiki. (perasan)
b) Badan Berisi
Ahhh!!! aku dah tahap obesiti!!Yessss.........
c) Dahi cerah dan luas
Aku kulit hitam manis..mana ler aku tahu dahi cerah ker atau tak....Konpius
Tapi bab dahi luas , tak der kot....hahahaha
d) Ghairah dengan wang
Ini tak payah cakap, semua manusia ghairah dengan wang....

Anda ada tak ciri-ciri ini....
Ini sebagai satu entri Hari Rabu sahaja....
Rezeki semuanya datang dari Allah dan juga usaha!!!
Kalau tiap-tiap hari doa ajer tapi mahu usaha mana mau datang rezeki tu..
Kalau tiap-tiap hari usaha, tapi tak doa kepadaNya,  tu dia dapat duit kejap-kejap habis..kikiki .

Minggu ini aku sebenarnya tengah banyak idea nak kongsi tapi kakak aku suruh buat website bisnis templates. AKu dah jumpa dan tengah updated.
Kalau dah siap aku akan kongsi dengan rakan-rakan yang berminat berniaga online.

Share:

24 comments