Header Ads

Ciri-Ciri Bakat Berniaga

hanifidrus
Sebenarnya aku nak buat Wordless Wednesday. Hari tanpa kata-kata. Tapi aku tahu aku ni suka membebel baik aku tulis entri direct to point...hahahhahaha.

Ciri-ciri orang yang mempunyai bakat meniaga:
a) Mukanya bulat dan Manis
OK..muka aku bulat sikit tapi manis memang ada ler. Bukan aku kata , tapi bini aku kata, senyum aku manis..kikikikikiki. (perasan)
b) Badan Berisi
Ahhh!!! aku dah tahap obesiti!!Yessss.........
c) Dahi cerah dan luas
Aku kulit hitam manis..mana ler aku tahu dahi cerah ker atau tak....Konpius
Tapi bab dahi luas , tak der kot....hahahaha
d) Ghairah dengan wang
Ini tak payah cakap, semua manusia ghairah dengan wang....

Anda ada tak ciri-ciri ini....
Ini sebagai satu entri Hari Rabu sahaja....
Rezeki semuanya datang dari Allah dan juga usaha!!!
Kalau tiap-tiap hari doa ajer tapi mahu usaha mana mau datang rezeki tu..
Kalau tiap-tiap hari usaha, tapi tak doa kepadaNya,  tu dia dapat duit kejap-kejap habis..kikiki .

Minggu ini aku sebenarnya tengah banyak idea nak kongsi tapi kakak aku suruh buat website bisnis templates. AKu dah jumpa dan tengah updated.
Kalau dah siap aku akan kongsi dengan rakan-rakan yang berminat berniaga online.

24 comments

wantie said...

hahaha... kena pergi usha muka para peniaga la lepas ni. hahahaha...

lawak..

Mia Kassim said...

Ada juga tips camni yek......hehe

ANa Ahmad said...

hehe baru tahu ni :D

yana aina said...

alamak ... nak kene tambah isi kat badan nie. kikiki

Izzat Eshak said...

Kena muka bulat jugak eh bro? Hehe =)

Cikgu Ma said...

xda ciri2 tu dan memang x minat bisnes...ehhe

Normi Nieza said...

btul ke ni a.hanif.?..sy tak der pon ciri2 tu,,haha

afzalsukasuki said...

dahi aku bukan sahaja luas dan cerah malah comel plak tu

sah2 aku punya bakat meniaga..

esok gak aku meniaga anak ayam ehh??

onn Lajer said...

pakai bedak la der hehe

Rapunzeel Cikilolo said...

hahaha. macam ada je sikit2...

Asmieza As said...

Pewit.. alamak tp muka tak bulat. onomnomnom.

Monyet Rimau said...

ada pulak macam ni? hehee... tapi kena ingat juga...pelajaran tu penting untuk maju ke depan selangkah lebih pantas hehehe

- Admins Blog 3 Dalam 1
http://blog3dalam1.blogspot.com/

dya bunga said...

haha..dya ada ciri2 tu lh..hihi..

Bin Muhammad said...

Salam,
Macam kena jer semua ciri2 tu...hehe
Rasanya kena tambah 1 ciri lagi...
e) Banyak bercakap

Mar Haini Abdul Rahim said...

hahaha alamak ciri yg no 4 ! siapa laa xnak ngn duit ye x..

Sang Kerapu said...

Eh..eh...x sangka pulak rupa saya memenuhi ciri2 tu..heh..heh

Mieza Jhaa K said...

Haha.. sebijik.. mmg minat bisness

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

a) Mukanya bulat dan Manis
bolat, erm manis.. jilat jap muka..hohoho
b) Badan Berisi
meme berisi san sini,
c) Dahi cerah dan luas
hahaha.. tips ne tergantung..

d) Ghairah dengan wang
bukan ghairah da, meme meroyan dengan duit..hoho $____$

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

a) Mukanya bulat dan Manis
bolat, erm manis.. jilat jap muka..hohoho
b) Badan Berisi
meme berisi san sini,
c) Dahi cerah dan luas
hahaha.. tips ne tergantung..

d) Ghairah dengan wang
bukan ghairah da, meme meroyan dengan duit..hoho $____$

Remy hazza said...

he3...mcm kena mengena jer....... cuma dahi jer tak luas lagi......

Nadia Johari said...

berkesn x bang buat..hehe

ayut said...

ayut manis! :p ayut dahi luas! :D dpt duit mmg tak ingt dh :)) blh dh ni nk jd usahawan..hihihihi

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam,

bukan ke yg berdahi luas tu orang yg bijak n pintar?

hainom OKje said...

entahlah...kena hang tengokkan lah Nep...