Hanif Idrus Bloglist PR2 - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Hanif Idrus Bloglist PR2

pagerank
Salam Satu Blogger. Aku memang tengah benggang giler sangat-sangat!!!
Bloglist aku Hanif Idrus Bloglist PR2 semalam!!!

Sudah diduga Google telah updated pagerank yang seperti aku ramalkan dahulu melalui entri Jadual Google Pagerank 2013

Bayangkan blog utama aku dah bertahun-tahun masih ditakuk lama PR1. Manakala bloglist aku yang baru 3 minggu aku tukar domain sudah PR2.

Aku memang target blog utama aku Hanif Idrus Blog akan naik pagerank tahun ini melalui usaha yang aku lakukan tapi nasib masih tak menyebelahi aku.

Walau bagaimana pun aku pernah terangkan aku tengah buat eksperimen  dalam entri Kenapa Traffic Naik tapi Pagerank 0 untuk membuktikan bahawa Bloglist Hanif yang tiada:
a) Tiada Entri
b) Tiada Traffic
boleh mencapai pagerank!!

Disini aku hendak menjelaskan bahawa pagerank bukan semata-mata dari jumlah entri atau trafik sahaja..

Dalam dunia blogging mempunyai dua pengukur iaitu Alexa dan Pagerank.
Penambaikan Alexa bergantung pada jumlah entri dan trafik.
Penambaikan PR bergantung pada SEO.

Inilah konsep asas dalam blogging. Pada dasarnya kita mahukan kedua-duanya. Betul tak?

Walau apapun aku rasa lega ler...sebab usaha nak pagerank 2 berjaya walau pun pada bloglist aku..hehehehhe
Manakala untuk Alexa rank untuk Hanif Idrus Blog kini 161,000.


Jom tukar bloglist dengan Hanif Idrus bloglist.
MINTA TOLONG RAKAN-RAKAN KLIK G+ KONGSI KAT ATAS SEKALI DI SIDE BAR.
TENGAH BUAT EKSPERIMEN. THANKS

34 comments:

normi nieza said...

tak paham...haha

ash said...

tahniah bro.. bro tak buat kajian yang blog bloglist bro tu bro ada tak buat backlink kat mana2 blog?

BY: DJDANCHEF
(djdanchef dot blogspot dot com)

miz ruha said...

bloglist dapat PR2..? memang bengang betul tu... :D

Maisarah Azmi said...

dah klik G+ kat atas.. tahniah pagerank dah 2.. blog sarah masih lagi 1..

Hanif Idrus said...

Entri bagaimana bloglist PR2...tgh buat....
Sok kot aku publish

Leeza dayasari [santai leeza] said...

byk benda kena belajar dlm dunia blog nie.

wantie said...

hah.. bloglist pulak yang dapat PG2. hahahaha... sabo je lah..

BaNu Syah said...

tahniah bloglist dh PR2 blog utama kena usaha lgi laa kan..apa pun good luck yer..

Harun Ar said...

Aku tak paham dengan PR. Dari dulu berharap hingga kini PR tak naik-naik, padahal trafik dah naik

Selamat bejaya sahabatku, blognya sdh PR2 walau bukan blog utama

Cikgu Fikri said...

cikgufiq.blogspot.com takder dlm list pun..huhu...
tp link bro ada dlm blog cikgufiq..hehe..
:)

Mar Haini Abdul Rahim said...

tahniahh utk bloglist hihihi.. sabo2 oke done klik G+ :D

Sue PeLik said...

SERIUS tak faham! adeh, ermmmm ada bnda nak tnya, tapi tak tau nak tanya mcm mana. hahaha. nt pk soalan hhuhu

boni kacak said...

hahahaha.. ni macam kelakar je bro..hehehehe.. takpe bro, lagi 3 bulan kalau tak salah pr akan update lagi kan?

Hanif Idrus said...

memang menyakitkan hati ajer....hahahahhahah

baby comel said...

Mohon cepat disembuhkan hati tu ye abg hanif.. Geleng2 pala jp baca..

afisya afida said...

hanifidrus dah ada dalam bloglis sidebar fisya tahu . :D

Azlan Strider said...

technically aku tak paham sgt pasal PR nie..kalau Pakatan Rakyat aku tau laa..hahaha..(gurau bro) tapi sebagai pengguna alexa aku rasa ranking 161,000 tu dah boleh dibanggakan ek sebab ia diukur dari berjuta site yang mendaftar dengan alexa..boleh tau berapa target ranking alexa bro hanif???hehehe

Regards,
-Strider-

afisya afida said...

hanifidrus dah ada dalam bloglist sidebar fisya tahu :D

Warna Warni Kehidupan said...

saya lagi tak paham.. citer pasal PR ni huhu kalau pilihanraya sy tau la hehe.. maaf ye, sy ni bute IT sket...

JUK DIN said...

PR daddy ialah 2. x sangka gak sbb baru 2 bln blog daddy ni aktif. Syukur. skrg tgh cuba dptkan PR3. Abe Hanif cuba la check PR tu di site lain. Mungkin dpt PR2 atau 3 kot? BTW, mohon tukar2 link di blog list abe hanif? boleh ke? thanks...

Remy hazza said...

tahniah......remy pun masih PR2....

myfreeminded said...

Tak paham tapi nak gak ngomen kat sini. Kalau Pr2 tu elok maka tahniah, kalau tak memberangsangkan, maka usaha lagi.. Apa2 pun, saya sokmo ke sini. :)

pha is said...

saya masih baru dalam PR, alexa apa bagai ni.. masih belajar.. hehe

Haryati Faizal said...

camtu ke? tq share ye...

Haryati Faizal said...

camtu ke? tq share ye...

hainom OKje said...

Tak kisahlah page rank apa pun ( mmg blogger yg tak de vision heheh)

ayut said...

ayut lg trus tak tgk dua2x...alexa tak..PR pon tak...hahaha =.=

aynora nur said...

tahniah! dah G+ tu, nak buat experimen apa?

MaMa Rey said...

tahniah..
kurang mahir dalam soal ini alexa dan pr ni..

selipar putih said...

rasanya pakai domain senang sikit kot nak naik pr

cik amal said...

google2, jumpa entry ni... btw, thanks utk info ni :)

cik amal said...

google2, jumpa entry ni... btw, thanks utk info ni :)

cik amal said...

google2, jumpa entry ni... btw, thanks utk info ni :)

Ismail Ahmad said...

menarik..sangat berguna tips ni...blog aku masih 0..huhu