Hanif Idrus Bloglist PR2

pagerank
Salam Satu Blogger. Aku memang tengah benggang giler sangat-sangat!!!
Bloglist aku Hanif Idrus Bloglist PR2 semalam!!!

Sudah diduga Google telah updated pagerank yang seperti aku ramalkan dahulu melalui entri Jadual Google Pagerank 2013

Bayangkan blog utama aku dah bertahun-tahun masih ditakuk lama PR1. Manakala bloglist aku yang baru 3 minggu aku tukar domain sudah PR2.

Aku memang target blog utama aku Hanif Idrus Blog akan naik pagerank tahun ini melalui usaha yang aku lakukan tapi nasib masih tak menyebelahi aku.

Walau bagaimana pun aku pernah terangkan aku tengah buat eksperimen  dalam entri Kenapa Traffic Naik tapi Pagerank 0 untuk membuktikan bahawa Bloglist Hanif yang tiada:
a) Tiada Entri
b) Tiada Traffic
boleh mencapai pagerank!!

Disini aku hendak menjelaskan bahawa pagerank bukan semata-mata dari jumlah entri atau trafik sahaja..

Dalam dunia blogging mempunyai dua pengukur iaitu Alexa dan Pagerank.
Penambaikan Alexa bergantung pada jumlah entri dan trafik.
Penambaikan PR bergantung pada SEO.

Inilah konsep asas dalam blogging. Pada dasarnya kita mahukan kedua-duanya. Betul tak?

Walau apapun aku rasa lega ler...sebab usaha nak pagerank 2 berjaya walau pun pada bloglist aku..hehehehhe
Manakala untuk Alexa rank untuk Hanif Idrus Blog kini 161,000.


Jom tukar bloglist dengan Hanif Idrus bloglist.
MINTA TOLONG RAKAN-RAKAN KLIK G+ KONGSI KAT ATAS SEKALI DI SIDE BAR.
TENGAH BUAT EKSPERIMEN. THANKS

34 comments

tahniah bro.. bro tak buat kajian yang blog bloglist bro tu bro ada tak buat backlink kat mana2 blog?

BY: DJDANCHEF
(djdanchef dot blogspot dot com)

bloglist dapat PR2..? memang bengang betul tu... :D

dah klik G+ kat atas.. tahniah pagerank dah 2.. blog sarah masih lagi 1..

Entri bagaimana bloglist PR2...tgh buat....
Sok kot aku publish

hah.. bloglist pulak yang dapat PG2. hahahaha... sabo je lah..

tahniah bloglist dh PR2 blog utama kena usaha lgi laa kan..apa pun good luck yer..

Aku tak paham dengan PR. Dari dulu berharap hingga kini PR tak naik-naik, padahal trafik dah naik

Selamat bejaya sahabatku, blognya sdh PR2 walau bukan blog utama

cikgufiq.blogspot.com takder dlm list pun..huhu...
tp link bro ada dlm blog cikgufiq..hehe..
:)

tahniahh utk bloglist hihihi.. sabo2 oke done klik G+ :D

SERIUS tak faham! adeh, ermmmm ada bnda nak tnya, tapi tak tau nak tanya mcm mana. hahaha. nt pk soalan hhuhu

hahahaha.. ni macam kelakar je bro..hehehehe.. takpe bro, lagi 3 bulan kalau tak salah pr akan update lagi kan?

memang menyakitkan hati ajer....hahahahhahah

Mohon cepat disembuhkan hati tu ye abg hanif.. Geleng2 pala jp baca..

hanifidrus dah ada dalam bloglis sidebar fisya tahu . :D

technically aku tak paham sgt pasal PR nie..kalau Pakatan Rakyat aku tau laa..hahaha..(gurau bro) tapi sebagai pengguna alexa aku rasa ranking 161,000 tu dah boleh dibanggakan ek sebab ia diukur dari berjuta site yang mendaftar dengan alexa..boleh tau berapa target ranking alexa bro hanif???hehehe

Regards,
-Strider-

hanifidrus dah ada dalam bloglist sidebar fisya tahu :D

saya lagi tak paham.. citer pasal PR ni huhu kalau pilihanraya sy tau la hehe.. maaf ye, sy ni bute IT sket...

PR daddy ialah 2. x sangka gak sbb baru 2 bln blog daddy ni aktif. Syukur. skrg tgh cuba dptkan PR3. Abe Hanif cuba la check PR tu di site lain. Mungkin dpt PR2 atau 3 kot? BTW, mohon tukar2 link di blog list abe hanif? boleh ke? thanks...

tahniah......remy pun masih PR2....

Tak paham tapi nak gak ngomen kat sini. Kalau Pr2 tu elok maka tahniah, kalau tak memberangsangkan, maka usaha lagi.. Apa2 pun, saya sokmo ke sini. :)

saya masih baru dalam PR, alexa apa bagai ni.. masih belajar.. hehe

Tak kisahlah page rank apa pun ( mmg blogger yg tak de vision heheh)

ayut lg trus tak tgk dua2x...alexa tak..PR pon tak...hahaha =.=

tahniah! dah G+ tu, nak buat experimen apa?

tahniah..
kurang mahir dalam soal ini alexa dan pr ni..

rasanya pakai domain senang sikit kot nak naik pr

google2, jumpa entry ni... btw, thanks utk info ni :)

google2, jumpa entry ni... btw, thanks utk info ni :)

google2, jumpa entry ni... btw, thanks utk info ni :)

menarik..sangat berguna tips ni...blog aku masih 0..huhu