Hanif Idrus New BloggerTemplates

hanifidrus
Eyehhhh!!!!! Ada perasan apa-apa tak kat blog aku ni. Takkan tak perasan kot....kikikiki.
Aku baru tukar templates blog aku. Dah lama juga aku cari templates yang free dan baik...hahaha.
Akhirnya kejumpaan juga. Dari blogger Indonesia yang ber PR4 iaitu MasTemplates. Dan juga Johnny Templates yang membantunya.

Ada 2 blogger designer ini. Templates dia orang memang cantik!!! Malah siap ajar buat Google Code lagi untuk script.

Malahan bukan sekadar Asia sahaja yang ambil templates beliau tetapi dari rantau Eropah.
Untuk aku secara peribadi memang templates ini yang aku cari. Sesuai dengan umur dan jenis skop blog aku.

Kalau orang muda, mesti cari templates ganas. Dan kalau pompuan mesti cari pinky color...kikikiki. Terpulang pada hak masing-masing.

Aku memang cadangkan anda singgah ke blog blogger ni. Ada banyak tutorial juga.
Bukan nak promosi tapi aku memang dari dulu susah payah cari templates. Baru jumpa yang benar-benar umphhh... The best free website templates.

Rupanya ramai blogger Indonesia yang mempunyai talent yang tinggi dalam dunia designer ni.
Artikel ini adalah kredit saya berikan pada Mas Templates dan Johnny Templates.

Templates ini masih lagi dalam proses pembinaan. Kalau anda nak ke blog designer boleh pergi kat bawah tu ada alamat mereka yang tulis published by...

Aku dah tukar nama aku...kkikki. Tapi alamat URL tak tukar. Klik ajer. Jahat aku kan...

41 comments

nmpk personality en.hanif dgn blog baru drp sebelum ni :)

simple and smart template nie....nice bro

ptt lah lain...ingat silap msuk ^^

Smart,simple & structured :) salam jumaat Mr Hanif!

hehe...samalah kita.tapi aku masih dalam proses mencari dan menukar ke template baru sebab aku jumpa kembar aku sewaktu aku ber BB.spoil betul...

template nmpak owner dia matang..simple je..like2

Assalamualaikum. template ni simple kan. sedap mata memandang. Salam Jumaat buat abg hanif :)

patut laa aku tengok xde link..update dari phone rupanya..hehehe..tapi sebenarnya aku suka gak templete macam nie..senang untuk dibaca..hehehe

Regards,
-Strider-

lain sangat...lebih cantik & tersusun..sejuk mata memandang..likelike

wah cantik...kemas aje...boleh cuba ni coz kita sekarang pun tengah survey template yang cantik dan user friendly..almaklum..part-part IT ni fail..

kalu tukar header tu spt eyriqazz rasanya comel sikit..yg lain2 tu dah comel pd mata abe..

lebih ringkas..kemas..menarik..saya suka masuk yg ringkas mcm ni

wah bro ni template SEO ni.thumbs up la, semakin bergaya kacak dan subur la ko pas ni :D

eh silap masuk ke apa nih.. err..

templete yang kemas. yang penting gambo kat atas tu.

siap nampak lobang hidung. terbaikkkkkkkkkkk

wah!!!! wajh baru...nampak lebih bergaya......cantik bro......

yup, design blog memeng menggambarkan personaliti seseorang.

wah, ringannye blog. kejap je loading.
jemput join http://www.sararose.my/2013/02/pencarian-bloglist-3-bulan-blog-sararose.html

simple, kemas dan sistematik..
smart lar.. ^_^

tahniah..template baru. Nampak macho...

simple..yng penting wajah tu..hehe

lebih simple dan sangat2 kemas...suka

Tak berapa pandai nak tukar template.....just pakai yang blogspot punya tak jek.....

Salam Hanif bin Idrus,
Berkenan lah pulak dgn template tuan ni...simple dan kemas.
Mungkin sama dgn ciri2 tuannya kot...

Cantik dan kemas bro...
Bila nak buat themes sendiri pulak?

sesiuiiiiiii....& matured....
aku pun nak tukar templates...
tq for info...

wah blog dan semakin segak macam tuan dia....good job bro....

smartlah bro theme baru nih...pasti lepas nih makin semangat bro update entry kan...:)

cantik bro template baru..cam wordpress sikit..

tahniah! ni namanya transformasi..

peh...bro hanif dah tukar template... mesra dan trendy ... pape terbaik moga bro sentiasa menghasilkan entry yg terbaik utk blogger lain k

mselim3

pls:datang dari blog jcb...

mmg perasan punnnnnn...nasib lagi ok dari dulu...