Header Ads

Lawak : Kenapa Mati Hari Jumaat

Kisah misteri Hari Jumaat..hehehehe
Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap mengalami kejadian pelik.. Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada setiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka

Perkara ini sangat membingungkan para doktor... Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut...mungkin makhluk halus ada menetap disitu.

Apabila tiba hari Jumaat yang berikutnya... beberapa org doktor bersiap sedia untuk mengenalpasti penyebab kepada kematian di katil tersebut yang mana pada ketika seorang pesakit lelaki muda sedang tidur... Beberapa doktor memegang Yassin dan Quran sebagai persiapan menghalau makhluk halus..


Masa berputar... pukul 08:00am.. 08:30am sehingga jam 9.00 am ...








tiba-tiba......











hanifidrus


Pintu bilik ICU itu terbuka.... Kemudian masuklah Makcik Timah Seorang pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari jumaat.. Makcik Timah masuk... mendekati katil keramat tersebut... dan terus mencabut.... soket elektrik untuk alat pernafasan bantuan agar dapat menghidupkan.. vacuum cleanernya.... hehehehhehee

25 comments

zaza nizam said...

hahahaha lawak! igt pe la tadi suspen je.. ngeee

Sue PeLik said...

hahahha. mana tak go to heaven~ hahahahah mak cik timah neh pun. adeh. huhuhu

Kathy Rbain said...

hehehehehe..patut lah...

wantie said...

hahaha... Mak cik timah la angkara semua ni.

Aiisyah Roseskalerful said...

ish3x.. kenapalah doktor xpernah tahu sebab dia.. huhuhu

hainom OKje said...

ha..ha.... patut pun cepat mati hehe...mak timah...mak timah....

Jemarisuri said...

patut la...hihi

Angel Love Soldier said...

Hahaha, pembunuh bersiri =D

Remy hazza said...

he3...makchik temah tu tak sengaja.......

Ibu Amirul said...

Aduh yaiiii.... Mak Cik dah jadi pembunuh bersiri plak... hehehehe

aQu Mad said...

sekali mak cik Timah punya keje daaa , hahahaha....

Mar Haini Abdul Rahim said...

hahaha macikkkk.. kesiaan makcik tuu xpasal2 jd pembunuh... haha makcikkk nape xde org gtau die ~ haha siyes lawak.. adeh

Cheq Kaq said...

wakakaka...makcik timah wanted!buruan polis sebab jadi pembunuh bersiri..kiki

fatin amalina husna said...

ahaha..memandai betol lar m.cik nih..=P

Anak Pak Muin said...

sumpahan makcik timah..haha

Azlan Strider said...

hahahaha..yang nie lawak..selamber jer makcik tu plug out..hehehe

Regards,
-Strider-

HooToh TuDia said...

Adeh, ampeh betul.. kalau la makcik tu tau yg dia dah timbulkan fenomena mati malam jumaat, situasi dramatik tu mmng aku nak tengok..

Hootoh Tudia baru aje baca Keji Berahi Buruk Maksyuk | Puisi Malaysia

Budak Kampung said...

mak cik!!!patut la dyorg terputs dunia

Donny Ien said...

hehe.. memang lawak kisah ni

Sifu wan said...

Sampai berguling-guling saya ketawa. kelakar betul. Kena selalu post entri macam nie. Terlerai segala kekusutan. Hihihi.

MarnieyZ said...

bhahaha. macik timah lawak, apasal tak letak nama macik bedah je. :P

shaiful zaidi said...

patutlah...

Nadia Johari said...

haha..leh plk mcm tu

Miss A said...

kurengggg punya makcik timah, adoii

Anonymous said...

hahaahah