Header Ads

Rumor Samsung Galaxy S4 Yang Menakjubkan


hanifidrus
Samsung Galaxy S4 dengar khabar akan keluar pada bulan 14hb March ini. Apa lagi penggemar smartphone dan juga yang hendak tukar sepatutnya membeli Galaxy SIV ini.
Saya mendengar Samsung Galaxy S4 ini mempunyai banyak kelebihan yang menakjubkan!!

Jom kita lihat  rumor yang menakjubkan ini.

Kamera 13MP

hanifidrusAkhirnya Galaxy S4 akan menggunakan 13MP kamera. Sebelum banyak rumor yang mengatakan bahawa Galaxy Note 2 akan menggunakan 13MP tapi disebabkan Sony tak dapat penuhi masa oleh Samsung maka terpaksa dibatalkan.
Mesti cantik gambar yang akan kita ambil nanti!!!

Dengan Galaxy Samsung 8MP terkini pun gambar yang diambil tip top tanpa perlu membuat major modifikasi pada gambar yang anda ambil.

Memang berbaloi untuk blogger yang suka ambil gambar makanan dan tepek kat blog anda..terutama si Remy Hazza atau Hainom OKjer...hahahaha.


Mempunyai permukaan  flexibiliti
hanifidrusIni Paling Hebat!! Rumor mengatakan Galaxy S4 merupakan smartphone pertama didunia yang akan mengeluarkan permukaan yang fleksibel.

Atau orang putih kata bendy phone. Iaitu Galaxy smartphone ini boleh dilengkung-lengkung sesuka hati. Kalau ikut spec dia kata  guna Super AMOLED.

Kata Samsung "Samsung's screen will be: "foldable, rollable, wearable and more, [and] will allow for a high degree of durability through their use of a plastic substrate that is thinner, lighter and more flexible than… conventional LCD technology,"

Fuh!!!! boleh selit-selit kat poket ler lepas ini..hehehehe

Samsung  guna 8-core-exynos-5-octa-processor
Menurut rakan aku James Niccolai, Samsung akan mengumumkan prosesor yang baru iaitu "eight core chip" yang akan meningkatkan kemampuan smartphone anda tanpa menyedut nyawa bateri...hehehehe.

Chip ini dijangkakan chip yang termaju dalam dunia smartphone atau tablet.

James Niccolai reports that "Samsung has announced its next Exynos processor for smartphones and tablets, an eight-core chip that uses a novel architecture to provide more performance without sucking up battery life."

Kalau anda tanya aku tentang chip-chip ini aku tak faham sangat.hahahahaha.

Spesifikasi Samsung Galaxy 4
Display
Type:    Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors   
Size:    1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (~441 ppi pixel density)   
Multitouch:    Yes   
Protection:    Corning Gorilla Glass 2 - TouchWiz UI

Features
OS:    Android OS, v4.2 (Jelly Bean)   
Chipset:    Exynos 5450 Quad   
CPU:    Quad-core 2 GHz Cortex-A15   
Sensors:    Accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer   
Messaging:    SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS   
Browser:    HTML5, Adobe Flash   
GPS:    Yes, with A-GPS support and GLONASS   
Java:    Yes, via Java MIDP emulator   
Colors:    Titanium Gray, Sapphire Black

Camera
Primary    13 MP, autofocus, LED flash   
Features    Simultaneous HD video and image recording, geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization, HDR   
Video    Yes, 1080p@30fps   
Secondary    Yes

Jom mari kita kumpul duit dan beli beramai-ramai!!!!!

37 comments

ANa Ahmad said...

dah keluar belum nset ni? bila la boleh pakai gudget baru ye hmm.. nset cikai pun takpe leh pakai g ni hehe

Qashmere said...

Memang diorang dah ada design samsung galaxy seterusnya pon tunggu masa untuk di launch.

Di Korea memang gitu, handphone di sana orang pakai 3-4 bulan je tukar lain. Negara pengeluar. Murah kot kat sana...sini plak mahal! Heheheheh

MarnieyZ said...

wahhhh, awesome giler. harga pun mesti cantik. hehehe

Mieza Jhaa K said...

Bestnya..siap boleh lipat2 lagi..

Normi Nieza said...

tak sempat nak kjar..nokia 331o sntiasa dihati..haha

Bin Muhammad said...

Salam,
Siap boleh melengkung bagai...
Canggih! Kena menabung le ni..

Sang Kerapu said...

Suka gajet baru... Tapi rege tu tak tahan...

ayut said...

tekanan jap tgk kamera yg byk je kuar bru ni..haish..nk membeli impiannya tp musnah seketika kerana fakto2x tak dpt dielakkan..mmmm...kamera13MP kot...hohoho.sesuai utk remy amik gmbr mkn2x dia tu :D

Sura Mohd said...

cam best je..memang kena kumpul duit ni..

wantie said...

hmmm... best ni. mana tau tergatall tangan terbeli plak nanti.ngeee

Zamani Abe said...

fleksibel? fuyoo

Munir Arbain said...

mesti mahal tu...

MaMa Rey said...

wow..boleh dilengkung2 lagi..bestnya..tapi tak mampula nak memilikinya..

Haryati Faizal said...

erm..cepat betul ye...dh nak keluar yg ke4 pulak... tak terkejar la...

Sukma Haron said...

mesti harganya mahal berbaloi-baloi...

Azlan Strider said...

fuh...dashyat gak features dia..aku rasa tak lama lepas tu messi apple kuar ipong 6..hehehe

Regards,
-Strider-

Nadia Johari said...

mcm2 bntuk ade psni..

Izzat Eshak said...

macam menarik gile je samsung galaxy s4 ni =)

ismailrich said...

Agak-agaknya, ciptaan Samsung kali ini boleh mengugat kesetiaan aku kepada Iphone.

amir rofie said...

Nice.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

memang menakjubkan.

Sue PeLik said...

tadi ingat nak beli HP pakai rebat. tapi tak tau HP apa yng best. best jugak erk HP neh huhuhuhu

datang singgah sini. setelah lama tak jenguk blog neh! huhuhu

Cik Ain said...

woaaaaa...giler kentang nih tp ain xminat sngt smartfon nih hak3..fon cikai sudah..

miz ruha said...

ingatkan salah masuk blog sakni... sebab lama tak jenguk blog bro hanif... :D

S4 pula? hanya mampu melihat...

dayana yana said...

assalamualaikum..
makin canggih...

dayana yana said...

assalamualaikum..
makin canggih...

Papa Mifz said...

tak terkejar dgn perkembangan gadjet skrg nih...

grosir jilbab murah said...

Jadi kepengen beli Samsung lagi, fiturnya sanagt memanjakan pemakainya :)

iRul said...

S4 keluar S3 mesti turun harga. Yeahhhh.. cepat la S4 keluar. Tak saba nak sambar S3 murah.

nini said...

huhu...nini pakai nset biasa je...sebab selalu hilang...haha

seribupilihan said...

cantik juga..tp saya tengah tunggu samsung galaxy note 8...

itu Akhil said...

samsung mmg terbaik..
laju btol teknologi hehe^_^

Raudzah Zahari said...

Terbaik ni..senang boleh lipat--lipat..anyway masih setia dengan blackberry ku..

TiranaAduka said...

anep tang samsung anep kena bolt tulisan tu dlm entry.partu keyword jgn lupa masukkan.sedikit seo utk bro anep.

Remy hazza said...

remy ada tgk demo screen terbaru tu...gila bro...siap boleh lengkong lagi...nipis sangat...... takut pula nak guna...... fragile sangat remy tgk...kalau betul ler ada jual nanti...entah berapa ler regenya.....

Ina ZaLinA said...

fuh,, baru guna s2 setaun dah nk keluar s4.. camera 13mp plak.. sohih cun sbb cik ina guna 8mp pun dah sah lawa...

hainom OKje said...

ni kalau my arjuna baca sukalah dia... tak habis2 tgk telefon..belinya tidak haha