Tiruan Samsung Galaxy Note 2

hanifidrus
Salam satu blogger. Perkara yang aku takuti telah berlaku... Serius ayat....hihihihi.

Sebenarnya dah lama aku dengar tentang tiruan Samsung Galaxy Note 2(SGN2) ini. Aku pun secara peribadi pernah pegang SGN2 dan sukar nak bezakan walau pun aku guna Note 1.

Harga SHN2 tu dia tulis RM1400 tapi boleh kurang jadi RM1100. Note 1 aku pun RM1800.!!!
Apatah lagi kalau yang tak pernah guna smartphone pasti tertipu. Dulu orang panggil underwater....kalau handphone macam ni ler..

Sekarang ni sejak China dah global ni..menjadi-jadi tiruan ni. Aku secara peribadi pernah guna handphone China ni.

Malah pernah study dan buat tutorial crack setting untuk pengguna Maxis dan DiGi untuk surf website internet untuk pengguna telefon China ni.

Semalam kat taman mak mentua aku ada Karnival Telefon Bimbit...aku pergi ler tengok. Menjadi-jadi penjualan secara terbuka semuanya tiruan.huhuhuhu.

Sebelum ini pun memang ujud telefon tiruan ini tapi tak der tiru sebijik macam Note 2 tu.
Tapi kita boleh kenal kalau tiruan terutama kalau ambil gambar. Gambar yang kita ambil tak sharp langsung. Itulah kelemahan utama telefon China ini dari dulu...hihihi.

Dan kalau kau beli tak boleh daftar dengan Samsung kies...memang sah telefon tu tipu.
Berhati-hati yek...

Buang duit beribu tapi kepuasan zero.
Baik beli Galaxy S3 kalau tiruan harga berbu-ribu.
Lainlah kalau SGN2  tu dia orang jual bawah RM300 mungkin aku beli kot..hihihihi.
Beli untuk suka-suka.....

Share:

38 comments