BlackBerry Z10 catat jualan 1 juta unit - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

BlackBerry Z10 catat jualan 1 juta unit

BlackBerry Z10
Pengeluar telefon pintar BlackBerry mendakwa produk terbaru mereka BlackBerry Z10 telah mencapai sasaran jualan satu juta unit.

Ini merupakan pencapaian membanggakan kerana menurut syarikat itu, keuntungan hasil jualan telah mencapai AS$98 juta (RM303 juta).
BlackBerry Z10
Produk Z10 ini juga dilihat sebagai penting memberi keuntungan kepada BlackBerry kerana ia dilihat sebagai pesaing baru bagi produk Apple dan Android.

Produk itu berada di pasaran sejak sebulan lalu di United Kingdom, Kanada dan beberapa pasaran negara lain.

Para penganalisis bagaimanapun berkata terlalu awal untuk menilai kejayaan Z10 kerana awal minggu lalu, broker Amerika Syraikat (AS) melahirkan rasa kecewa dengan pelancaran Z10.

Secara keseluruhan, BlackBerry berkata mereka telah menjual kira-kira enam juta unit telefon bimbit dalam dari Januari hingga awal bulan ini

10 comments:

Etuza Ezawarna said...

wow! ada juga persaingan hpone ni kan jenama pun beza...teringin yg canggih manggih..apapun duit kena canggih manggih juga...

Etuza Ezawarna said...

jenama hphone pun ada persaingan kan..nak jg yg canggih..tapi kena canggihkan kewangan...

Sukma Haron said...

saya masih lagi guna blackberry torch screen 9810...blackberry byk applikasi....

Zira Aziz said...

sy krg mngikuti pkmbngan gajet ni..

wantie said...

nak kena rembat la menda alah ni. that day dah survey ngan my brother...

Mieza Jhaa K said...

sekali tgk mmg berkenan la..harga pn lebih kurang samsung note jgk..kalau dibandingkan, mana lebih best ekk? samsung or blackberry...

TiranaAduka said...

tak termampu ta nak beli yg tu la nep.

Remy hazza said...

not bad..... jualan yg memberangsangkan......

hainom OKje said...

tolong tengok je le kalau gadget2 cam ni!hehe kurang minat!

MyFreeMinded said...

pakai yang murah je, siap boleh masuk 2 sim.. :)