Header Ads

Cara Memendekkan URL Google + Profile Anda

Hari saya hendak berkongsi untuk memendekkan URL Google + Profile anda.

Jika dilihat URL facebook profile anda lebih mudah diingati. Kerana ia menggunakan username anda. Tetapi Google + Profile URL pula aku lihat terlalu panjang URLnya.
Aku pun hairan kenapa ler Google buat macam ini.

Pada gambar di atas memperlihatkan kelecehan anda nak memori URL Google Plus anda...huhuhuhu,
Manusia macam aku ini kalau nak ingat no pun maksimum hanya 5 nombor boleh ingat..lebih dari lima sure tak ingat.

URL Google+ Plus ini ialah nombor-nombor selepas URL plusgoogle.com tu...

Walau bagaimana pun terdapat beberapa laman web yang menyediakan shorten URL untuk anda.
Sesiapa yang nak add Hanif Idrus dalam Google Plus boleh ler klik.
Cuba lihat betapa pendeknya URL Hanif Google ProfileURL----http://topl.us/Hanif

Terdapat lima top 3 Shorten URL saya nak kongsikan:

GPlus -klik here
G Plus adalah  website percuma untuk untuk anda mencipta Google+nickname. Berdasarkan nickname anda ia akan memberi anda URL yang pendek redirect ke Google+ Profile anda.

Top1Us -klik here
Top1Us adalah sama seprti G Plus adalah  website percuma untuk untuk anda mencipta Google+nickname. Berdasarkan nickname anda ia akan memberi anda URL yang pendek redirect ke Google+ Profile anda


 DirplUs  -klik here
Yang terakhir ialah DirPUs sama seperti diatas. Dimana ia memendekkan URL Google+ Profile anda



Selamat memendekkan URL anda...hahahahhaha

 

23 comments

wantie said...

ooo... gitu ka? thanks yer

dayana yana said...

Kak Yana ni lambat sikit nak paham..
what ever.. tq so much .

dayana yana said...

Kak Yana ni lambat sikit nak paham..
what ever.. tq so much .

baby comel said...

Erm camne gayanya tu abg hanif. Nanti blk rumah baru jenguk dan fahamkan

Papa Mifz said...

info menarik nih bro walaupun sebelum nih den tak ambik tau pun bab2 tuh...hehe

Qashmere said...

Wooooooo macam tu ke..banyak tutorial di blog ni..suka plak membaca!

Raudzah Zahari said...

Betul tu..google+ punya URL mak datuk panjang..sure tak boleh hafal punya..so nanti kena cuba tips ni..tq ya

Izzat Eshak said...

pendekkan url google!
tapi jarang guna google+

Isabel Diaz said...

Abang Hanif, tak fahamlah saya. Pendekkan Google+?

Zamani Abe said...

Thanks bro! Mmg ini yg Zam cari2 selama ni!

Nadia Johari said...

good idea..hehe

TiranaAduka said...

salam bro anep
Terima kasih nep sudi kogsikan

P/s alhamdulillah semakin pulih..terima kasih bro anep.

Athirah Farah said...

Wow! Pkre bru neh..thx pak ck hanif.hehe ;)

Athirah Farah said...

Wow! Entry y menarik.belajar pekre bru kt cni.. Like ;)

Athirah Farah said...

Wow! Pkre bru neh..thx pak ck hanif.hehe ;)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

oo mcm tu.. nak try la

itu Akhil said...

dan ada shorten url yg bleh jana pendapatan.

spt adfly. btol x bro?..hehe!!^_^

Haryati Faizal said...

camtu ke??

Remy hazza said...

rupanya ada cara..... thanks bro ! baru remy tahu....

KorN said...

sory abam hanif.. da lama x dtg sini.. tp kali nni dtg nka ajak join segmen kalu free

http://arjunapopkorn.blogspot.com/2013/03/mati-kutu.html

TiranaAduka said...

salam bro anep...
kalau berkesudian..silalah kongsikan post TA tu di tempat bro dan jika bro ada kelapangan.....

terima kasih atas lawatan bro anep...
esok nak keje...tak zzzzzzz lagi ke bro anep..?

❤Kamsiah❤ said...

ooo baru tau boleh dipendekkan...selama ni dok tgk panjang berjela

hainom OKje said...

oh ada eh Nep ...tak pernah jumpa pun yang kena isi cenggitu..