Header Ads

Customize Facebook Page Guna Short Stack

shortstack
Salam Satu Blogger. Sekarang aku lihat ramai rakan blogger menggunakan facebook page sebagai satu pemangkin untuk mempromosi produk anda.

Namun salah satu syarat utama dalam mengunakan wacana facebook page ini ialah ia mesti mesra pengguna dan background yang cantik.

Namun dengan aplikasi facebook yang terhad, ia sukar untuk kita "customize" facebook page bisnis kita ini. Disini saya ingin memberkan satu aplikasi yang hebat untuk customize facebook page anda.

Gambar diatas saya telah membuat sedikit perubahan dalam customize facebook page saya ini.
Dalam gambar di atas sudah cukup menerangkan kelainan facebook pages saya ini.
Sila klik untuk lihat contoh facebook pages bisnis yang saya buat. Klik DiSini
( minta tolong like boleh, saya perlu 30 like untuk aktifkan)

Contoh diatas adalah sedikit perubahan yang saya lakukan kerana saya tidak mempunyai sample produk.
Dimana saya melalui contoh diatas saya meletakkan URL Blogshop dan purchase form untuk membeli produk saya.
shortstack

Aplikasi yang saya gunakan ialah ShortStack.
Melalui pembacaan saya kebanyakkan bisnis luar negeri telah banyak menggunakan aplikasi ini.
Dan kesemuanya amat berpuas hati kerana tidak perlu membuat coding di facebook tersebut.

Melalui Shortstack ini anda boleh membuat Sweepstack, Contest, Jual Beli dan pelbagai lagi.
Terdapat pelbagai fungsi yang terdapat di dalam aplikasi ini dan saya sendiri pun masih merangkak-rangkak menggunakannya.

Melalui pemerhatian saya, aplikasi ini mempunyai pelbagaian fungsi samada anda facebook bisnis mahupun blogger.

Yang bestnya aplikasi ini, cantik atau buruk facebook pages guna shortstack ini bergantung pada imaginasi anda. So, cantiknya facebook pages adalah bergantug pada anda..hehehehe

Untuk pengetahuan, saya kini sedang membuat kajian membuat bisnis online dan tengah mempersiapkan blogshop, facebook page dan Google + page untuk bisnis yang entah apa nak letak aku pun tak tahu..hehehehehe. It for fun...

Ahhh!! tak tahan guna ayat "saya" ni, terlalu formal sangat..hehehehehe.
Walau apa pun kajian perlu dilakukan sebelum melakukan sesuatu dan disini saya nak kongsi dengan rakan-rakan blogger Hanif Idrus Blog customize facebook pages anda cara mudah dan enteng sekali.

Hanya satu saya mohon, boleh tak rakan-rakan yang melihat contoh facebook page bisnis tersebut tolong klik "like" . Saya perlukan sekurang-kurang 30 like untuk aktifkan pages ini.

Walaupun tiada apa-apa produk sekarang namun pada masa akan datang, kalau dah ada idea. Dah senang sikit kerja aku semuanya dah prepared.

Jika anda pergi ke facebook pages tu anda akan melihat contoh blogshop yang telah saya buat.
Jika berminat templates tersebut , aku boleh kasi alamat templates.

Minggu ini aku ak bercerita tentag bisnis on line ler..
Sok aku nak cerita satu lagi aplikasi "hootsuite"

Selamat mencuba!!

10 comments

Bin Muhammad said...

Menarik, baru tau FB Page boleh di customize tamplate!
Thx Bro! 1 like 4u

wantie said...

thanks...boleh guna tuk biz saya ni.

Zira Aziz said...

hehe..sy pn teringin nk berbisnes tp xtau nk jual ape..

sng kan kalau page fb bisnes ade 'add to cart button'..sng sy nk shopping.. :P

Normi Nieza said...

good sharing a.hanif...:)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

wahhh.. best ne..nak cuba la

suri said...

salam,ni buat kmit ak tdo malam.silap2 fb akan d bodek cam blog kesayangan juga hiii

Azlan Strider said...

macama menarik jer..nanti sampai umah leh try explore laa..hehe..

Regards,
-Strider-

ayut said...

tak tahu nak komen ap..hahaha.ingt page kat FB tu just bt jer..ad coding jgk kah?blh ubah2x ea?

Monyet Rimau said...

yang ori lagi bagus pada pandangan aku la hehehe

- Admins blog 3 dalam 1
http://blog3dalam1.blogspot.com/

- Facebook fan page
https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

- Ping blog artikel @ Facebook
https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

hainom OKje said...

Ni nk kena komen camne ni?... Nk guna tips yg hang bagi masa entri komen tu ke? Haha...