A Call For Unity

Salam Satu Blogger . Ini bukan satu entri politik tapi satu penemuan yang menarik perhatian saya.
Dimana terdapat satu laman facebook pages  yang di panggil A Call For Unity telah diujudkan untuk mewujudkan perpaduan di kalangan orang Melayu terutama PAS dan UMNO.

Walau pun kita seagama dan sebangsa tetapi terpecah hanya diakibatkan satu fahaman polituk sahaja.Kita tak dapat menafikan apa yang dikatakan oleh Aristotle " Politik Adalah Ibu Segala Kuasa/Ilmu"

Disebabkan dalam politik itu terdapat istilah kuasa, maka tidak kira samada anda seagama atau sebangsa akan dicantas jika menghalang impian mereka untuk mendapatkan kuasa.

Tapi jika pemikiran mereka seperti motto A Call For Unity iaitu One Syahadah, One Qiblah, One Ummah diamalkan maka politik tersebuat akan bersaing secara sihat.
A Call For Unity

Tidak salah untuk berpolitik tapi janganlah berpaksikan pada parti secara melampau. Parti politik sebenarnya adalah satu badan untuk memperjuangkan pendirian sesuatu pihak melalui kuasa yang diberikan oleh rakyat. Melalui kuasa rakyat, si parti politik boleh membuat dasar untuk mendapatkan merealisasikan perjuangan mereka.

Kita berharap dengan usaha anak-anak muda  A Call For Unity ini dan apa yang saya dengar mereka mengeluarkan modal mereka sendiri untuk membuat sticker dan edarkan kepada orang ramai.

Akan memberi kesedaran kepada semua orang melayu yang sibuk bertelagah sesama sendiri kembali kepada satu jalan iaitu One Syahadah, One Qiblah, One Ummah.

Setiap impian yang besar  itu tidak akan menjadi impian jika tiada langkah kecil yang dilakukan.
Dan saya tabik dan hormat pada mereka kerana usaha mereka ini.
A Call For Unity

Jom kita LIKE A Call For Unity  

Designed By: Hanif Idrus | Templatelib